Мениджърът на националния отбор по плуване Кристиян Минковски, който реално

...
Мениджърът на националния отбор по плуване Кристиян Минковски, който реално
Коментари Харесай

По 30% от премиите искал треньорът на плувците

Мениджърът на националния тим по плуване Кристиян Минковски, който действително е основен треньор, е изискал 30% от наградните фондове и наградите на състезателите от представителния отбор. Той декларира това в общия чат с най-хубавите български състезатели в края на предходната година, написа .

Малко по-късно Минковски се усеща и взема решение да изтрие известието. Следва ново с сходен текст: Процент от наградния фонд е редно за треньорския екип, доктора и НПЛ. Давайте оферти ", обръща се Минковски към всички национали, измежду които са рекордьорите Антъни Иванов, Йосиф Миладинов, Калоян Лефтеров, Диана Петкова, Йордан Янчев и други

Думите на мениджъра наливат още повече сол в голямата рана, която зейна във федерацията по плуване след абсурда с позитивните допинг проби на Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.

Снимка: България през днешния ден

" Не съм чувала някъде в целия свят селекционерът на народен тим във футбол или баскетбол да взема от наградите на състезателите ", разяснява скандалното известие някогашната националка Екатерина Аврамова. - " Той нали получава заплата? ".



Екатерина Аврамова даде съответен образец по време на нейно присъединяване на шампионата " Блек Си Къп " във Варна с награден фонд.

Снимка: БГНЕС

" С най-хубавата българска плувкиня на тил Габриела Георгиева се състезавахме за първото място. Тогава аз завоювах ", - добави Аврамова. - " Състезанието беше в две графи. Едната включва интернационалните състезатели. Другата единствено българските. Тя взе от интернационалното награден фонд за второто място. От българските състезатели получи за първо. Пред очите ми Кристиян Минковски отиде и си взе едното пликче, което Габриела получи ".

" България Днес " се свърза с мениджъра на националния тим. Той отхвърли да разяснява известието в чата и вземането на % от наградния фонд на плувците.

Снимка: Lap.bg

Екатерина Аврамова: Президентът се оплете в своите неистини

Екатерина Аврамова е измежду най-успешните български плувци през последните години. През 2014-а тя взе решение да се състезава за Турция, откакто счупи неведнъж националните върхове на България. 29 годишната специалистка в гръбните дисциплини беше една от първите, които застанаха зад далите позитивни проби за допинг национали.

- Катя, какво е мнението ви за държанието на федерацията по плуване след позитивните допинг проби?

- Пресконференцията беше комедия, покруса и драма. Президентът на федерацията Георги Аврамчев се оплете неведнъж в своите неистини. Не чухме никакви доводи и пояснения от останалата част от екипа като се изключи юриста, който упрекна всички нас, че подронваме името на федерацията.

- В записа на " Би Ти Ви " Аврамчев споделя, че можел да скрие състезатели, в случай че от федерацията им давали допинг. Какво е вашето пояснение на тези думи?

- Бях зашеметена, когато чух записа. Оказва се, че те могат да манипулират допинг пробите и да им споделят кой може да бъде тестван и кой не. Обадих се на моя треньор, с цел да му опиша. Той ми напомни преживелица от март 2013 година Дойде с мен на републиканското състезание. Направих няколко национални върха на надпреварата. Съобщи ни се, че ще има допинг надзор. Нямах никакъв проблем. Отидох в стаичката да дам урина сред две дисциплини. Изсипах я в две шишенца за " А " и " Б " проба. Тогава ми споделиха, че мога да си довърша другата дисциплинираност и по-късно да попълним остатъка от документите и да затворим пробите. Дала съм хиляди допинг проби. Навсякъде се прави започнатата процедура. Тогава моят треньор сподели " не ". Затворихме пробите и написахме документите по допустимо най-бързия метод. Чувствам се голяма късметлийка, че нищо неприятно не се е случило.

- Последната версия е бойкот. Мина се през паста за зъби и вафли.

- Попаднах на надпреварата в Бургас, което се организира тази седмица. Питаха непосредствено в жива връзка треньорите за тяхното мнение. Никой не излезе да разгласи, че това не е вярно. Един сподели, че не трябвало да се подвига виканица. Всички ги е боязън, само че не разбирам за какво. Често се случва всички да недоволстват и приказват. Когато би трябвало да станат и да застанат един за различен, да кажат- това не може да продължава, тогава те си мълчат.

- Говорих преди два дни с друга плувкиня. Тя описа по какъв начин в нейния клуб са й давали станозолол, комплициран в капсула на друго лекарство. Какво приказва това за българското плуване?

- Болни упоритости. Ще дам различен образец. Февруари 2009-а отпътувах за Англия с еднопосочен билет. Края на март имаше републиканско състезание в България. Тогава направих първите три национални върха за дами, които не бяха подобрявани повече от 20 години. Плувайки три дисциплини, моят първи треньор Жорж Станкович пристигна при мен. Каза: " Кате, какво са ти давали? " При това изречение онемях. Защо някои считат, че за положителните резултати в плуването би трябвало да си със неразрешени лекарства?

Въпроси на Екатерина Аврамова към федерацията

Снимка: Lap.bg

- Къде са баркодовете от употребяваните хапчета?

- Не е ли редно при сходен скандал да се вземат кръвни проби от всички национали?

- Къде е описът с националния тим? Кои състезатели са в него и какви са разпоредбите да влезеш?

- Защо при инспекции на националния тим в описите е имало изчезнали лица, упражнявали на същия лагер?

- Защо Кристиян Минковски съвместява длъжността управител, треньор на националния тим и треньор на клуб " Дамини " едновременно?

- Защо управлението се появяват мъртвопияни на интернационалните и вътрешни надпревари?

- Заще не се дават витамините на всеки поотделно?

- Защо състезателите са задължени да упражняват на централизирана подготовка и са заплашвани?

- Защо на националите не се води трудов стаж и не им се заплащат осигуровки?
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР