Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер взе отношение по

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер взе отношение по
Коментари Харесай

Солскяер обясни защо оставя Ван де Беек резерва

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер взе отношение по зачестилите упреци, че не употребява задоволително новото попълнение в халфовата линия Дони ван де Беек.

“Когато даден футболист отива в нов клуб и то в друга страна, постоянно ще е нужно време, с цел да се приспособява - съобщи треньорът. - Когато Дони беше на терена, той се показа в действителност добре. След като обаче не разчитаме на него във всяка среща, това приказва доста за дълбочината на състава ни. Това приказва красноречиво и за упоритостите ни. Да, Ван де Беек ще има огромна роля този сезон. Той ще бъде значим за отбора, не се тормозете. На някои хора им харесва да дават мнение, само че би трябвало да знаете, че не е наложително да си титуляр в първите си три мача, с цел да си значима част от отбора.”

Норвежецът изясни, че ротациите ще важат за всички. “Сезонът ще бъде дълъг, а и се намираме в характерен интервал при характерни условия - продължи Солскяер. - Ще играем безкрайно през три дни до самия край, а по-късно предстоят Европейско състезание и идващ сезон. Всяка опция футболистите да си отдъхнат е добре пристигнала. Не би трябвало да ги натоварваш прекомерно, тъй като има риск от травми. Човешкото отношение е доста значимо. Трябва да се грижим за момчетата, това е нашата работа. Няма такива, които да могат да играят във всички срещи.”

“Не е елементарно да оставям някого на пейката или отвън групата, само че ни предстоят доста мачове. Самият аз бях част от един сполучлив Манчестър Юнайтед, който разполагаше с по двама играчи на всеки пост. Така е при най-успешните клубове, които печелят титли. Не чувствам напрежение при избора си на състезатели, напрежението е по отношение на постигането на резултати. Предпочитам да имам подобен проблем, в сравнение с да би трябвало да залагам на футболисти, които не са подготвени за Премиър лийг”, сподели още мениджърът.

Той отличи Фред и Скот Мактоминей, които бяха титуляри при триумфа с 2:1 над Пари Сен Жермен в Шампионската лига преди седмица: “И двамата са доста скъпи за нас. Специално Фред е страховит човек, който е доста положителен както с представянето си, по този начин и в връзките си с останалите в клуба. Той към момента привиква с Висшата лига.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР