Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че клубът

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че клубът
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед без половин дузина играчи за дербито с Лийдс

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик загар Хаг съобщи, че клубът няма да оспори аления картон на Каземиро, който бразилецът получи при домакинската победа над Кристъл Палас с 2:1.

„ Обмисляхме вероятно обжалване. За мен решението на арбитъра не е вярно, само че не считам, че имаме късмет да го спорен “, съобщи Тен Хаг пред Mirror.

Каземиро получи червен картон по време на всеобщо сборичкване сред играчи на Манчестър Юнайтед и Кристъл Палас.

Така футболистът ще пропусне идващия дуел на тима във Висшата лига против Лийдс. Мачът ще се играе на 12 февруари, а в понеделник клубът уволни Джеси Марш поради слаби резултати и към момента е неразбираемо кой ще води тима в идния в сряда мач на " Олд Трафорд ".

Според Тен Хаг обаче това може да стимулира в допълнение съперниковия тим. По сходен метод Манчестър Юнайтед загуби от Астън Вила през ноември, тъкмо откакто бирмингамци бяха уволнили Стивън Джерард и той бе сменен от Унай Емери. Миналия уикенд в сходно състояние се оказа и водачът във Висшата лига Арсенал, който отстъпи с 0:1 на Евертън, който за пръв път бе воден от Шон Дайш.

" Трябва да бъдем нащрек ", съобщи Тен Хаг.

" Докато Джеси Марш бе отпред на отбора, бе ясно по какъв метод ще играе Лийдс. Сега обаче е допустимо да има промени при тях. Но може и да няма. Мисля, че ще разберем това на следващия ден на терена. Трябва да подходим с внимание. Разликата с мача с Астън Вила е, че тогава те имаха седмица или две, с цел да разучат концепциите на Емери. Сега Лийдс няма това време ", уточни още нидерландецът.

Той добави, че е наясно с значимостта на идните два мача в сряда и в неделя с Лийдс за почитателите.

" Това е мачът на Розите. Знам, че е огромен мач в тази част на Англия. Играхме с Манчестър Сити и с Ливърпул, които също са огромни районни дербита. Играчите са наясно какво значат тези дуели за почитателите ", сподели още той.

Нидерландецът също по този начин се застъпи за Марш. Американецът бе уволнен без да е направил и една цялостна година в отбора от " Елънд Роуд ".

" Винаги е тъжно, когато някой сътрудник е уволнен. Но аз персонално нямам доверие, че освобождението на треньора води автоматизирано до по-добри резултати. Мениджърите би трябвало да бъдат оставяни да си правят работата. След това да им се направи разбор. Ясно е, че хората, които взимат тези решения, са под огромен напън. Но в случай че погледнете статистиката, ще видите, че това не дава нужните резултати. "

Бившият ментор на Аякс обаче отхвърли да разяснява тематиката с Манчестър Сити, който е упрекнат в манипулиране на финансовите си резултати. Евентуално наказване може да докара до изхвърляне на " жителите " от Висшата лига и лишаване на шестте трофеи, които завоюваха през последните 11 години.

" Нямам мнение по този въпрос. Не съм тук, с цел да давам отговор по финансови въпроси и по правилника. Аз съм футболен управител и се придържам към това. "

Той добави, че още не е решил на кои играчи ще заложи в дуела с Лийдс, защото има куп отсъстващи.

Кристиан Ериксен, Скот МакТоминей, Дони ван де Бек, Антони Марсиал и Антони са с травми, а Каземиро е осъден поради аления си картон от мача с Кристъл Палас.

" Не сме удовлетворени от наказването за три мача на Каземиро, само че няма да рискуваме четвърти с вероятно обжалване ", добави Тен Хаг.

Ако победи Лийдс, Манчестър Юнайтед ще запише 14-а поредна домакинска победа във всички шампионати.

" Имаме състав с положителни играчи. Някои от тях получават по-рядко късмет за изява, тъй че в този момент е техният миг. Каземиро и Антони Марсиал отсъстват, само че би трябвало да спечелим. Всички играчи на Манчестър Юнайтед са способни да завоюват победа на следващия ден, без значение кой е техният противник ", приключи Ерик загар Хаг.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР