Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола и този на Ливърпул

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола и този на Ливърпул
Коментари Харесай

Гуардиола и Клоп в спор за №1 при мениджърите в Англия

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола и този на Ливърпул Юрген Клоп са двама от четиримата номинирани за управител на годината в Премиър лийг в Англия. Водените от тях тимове са се вкопчили в люта борба за купата, а в този момент експертите кръстосват шпаги и в спор за различен трофей. Другите двама кандидати за оценката са наставникът на Тотнъм Маурисио Почетино и този на Уулвърхамптън Нуно Еспирито Санто.

Гуардиола е доста покрай това да стане едвам третият управител, който съумява да отбрани купата си в ерата на Премиър лийг. “Гражданите” ще завоюват за втора поредна година златните медали, в случай че завоюват гостуването си на Брайтън в неделя.

В същото време обаче и Ливърпул прави страховит сезон и таи вяра да отнеме купата от Сити в последния миг. Мърсисайдци досега завоюваха впечатляващите 94 точки - това е четвъртото най-високо достижение в историята на Премиър лийг. Сега им следва конфликт с Уулвърхамптън.

Воденият от Почетино Тотнъм също дълго време бе измежду кандидатите за купата, само че не устоя в края. Все отново представянето на тима е впечатляващо, като се има поради, че в отбора бе притеглен единствено един нов футболист в последните два трансферни прозореца. Освен това “Шпорите” доближиха и до 1/2-финал в Шампионската лига.

Уулвърхамптън пък е приятната изненада през сезона. Воденият от Еспирито Санто отбор, който влезе в елита през предишния сезон, събра актив от 57 точки - това е най-големият актив за дилетант от 18 години насам. “Вълците” си подсигуряваха 7-ото място в крайното класиране и имат късмет да се доберат и до присъединяване в Лига Европа, само че това ще зависи от изхода на финала за ФА Къп сред Манчестър Сити и Уотфорд.

Най-добрият управител ще бъде избран след гласоподаване на почитатели и специалисти. Победителят ще бъде разгласен идващия четвъртък от Асоциацията на мениджърите в Премиър лийг.
Премиър лийг 37 кръг, понеделник 6 май  Манчестър Сити 1:0краен резулат  Лестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР