Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че плеймейкърът Филипе Коутиньо

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че плеймейкърът Филипе Коутиньо
Коментари Харесай

Клоп увери, че Коутиньо е напълно отдаден на "Ливърпул"

Мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп съобщи, че плеймейкърът Филипе Коутиньо е изцяло предан на клуба. Бразилският футболист се завърна при алените, откакто беше част от лагера на Бразилия за международните квалификации.

Коутиньо беше оставен отвън групата за мача с " Манчестър сити " в събота. Клоп изясни, че решението му е обвързвано с нарушената подготовка на бразилеца, а не с неналичието на мотивация у играча.

" Притежаваме необикновен състезател, който желае да влезе във форма и да играе за клуба. Имахме превъзходен диалог. Той е в доста положително въодушевление, а подготвителният развой мина още по-добре ", сподели Клоп, представен от " Скай спортс ".

" Трябваше обаче да взема това решение (да го оставя отвън групата). Предстоят ни седем мача в идващите три седмици, тъй че действително няма доста време за тренировки. Преди да замине за Бразилия, той не беше упражнявал към три седмици. Това значи, че би трябвало да го подготвим добре за остатъка от сезона, което е малко мъчно с тази натоварена стратегия ", изясни Клоп.

He scored for Brazil in the international break, but Philippe Coutinho won't feature for Liverpool against Man Cityhttps://t.co/hmeAofztqwpic.twitter.com/kYVJIoqe4B
— BBC Sport (@BBCSport) 8 септември 2017 година

По думите му Коутиньо е можел да играе 15-20 минути против " Сити ", само че е безсмислено да бъде пришпорван.

" Ще използваме идващите четири-пет дни за същински и верни тренировки ", сподели още немският управител.

Коутиньо искаше да премине в " Барселона " това лято, само че прехвърлянето му не се реализира. " Ливърпул " отхвърли всички оферти за бразилеца, който при започване на годината подписа нов контракт до лятото на 2022 година След затварянето на трансферния прозорец от " Барселона " разкриха, че мърсисайдци са поискали 200 милиона евро за 25-годишния състезател.

Атакуващият полузащитник не е играл за " Ливърпул " през този сезон под предлог, че има травма в гърба. Според медиите на Острова действителната причина е огромното му предпочитание да премине в " Барселона ".

Коутиньо се възвърне мистериозно бързо от травмата, директно преди мачовете на Бразилия от международните квалификации. 25-годишният футболист игра надлежно 32 и 15 минути против Еквадор и Колумбия, като означи гол в първата среща.

Клоп изясни, че Коутиньо е приел обстановката с проваления трансфер обикновено. " Той се завърна в четвъртък и изцяло приема обстановката. Нямаше потребност да споделям каквото и да било. Не знаем какъв брой дълго даден състезател ще остане, от време на време желаеме да продадем някого, от време на време играчите мислят за бъдещето си. Това е естествена обстановка и няма безусловно никакъв проблем. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР