Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше повече от доволен след

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше повече от доволен след
Коментари Харесай

Клоп след победа №29: Мисля, че това е съдба

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше повече от удовлетворен след триумфа на неговия отбор с 3:2 при визитата на Нюкасъл в предпоследен кръг от Висшата лига на Англия. Германецът подчертава, че всичко към неговия тим е „ съдба” и е пристигнало времето, в което „ червените” да изиграят своя край (бел.ред: последният кръг от шампионата, който ще реши купата при кой ще отиде). Клоп показа, че успеха на „ Сейнт Джеймсис Парк” е пристигнала против надалеч по-силен физически противник от неговия тим.

„ Начинът, по който Нюкасъл игра, бе в действителност доста сложен генерално за нас. Беше мъчно да се пазиме против тях през всичките им обстановки, а постоянно и не се получаваше. Това ги остави в мача”, разяснява Клоп.

„ Имахме доста положителни моменти чисто футболно, само че трябваше да вкараме преди да ни вкарат втори гол. Работата в края, която тимът свърши беше брилянтна, брилянтна. Много значима победа. Заслужена е също по този начин считам, защото надделяхме над по-силен физически противник от нас. Трябваше да се борим и го направихме – не мога да не бъда горделив с тима си”, продължи германецът.

„ Спокоен съм, тъй като мисля, че това е орис. Момчетата пробват всичко и просто по този начин би трябвало. Агресивни сме, натискаме и продължаваме. Уважение за Нюкасъл, който опита всичко, само че ние взехме трите точки и стигнахме нашия финал”, разяснява 51-годишният управител.

„ Сезонът бе доста натоварен, а ние не бяхме най-хубавият тим в света и по тази причина работихме крепко. Няма лесни мачове, а в този момент в края на сезона имахме три мача в шест дни. Това е мъчно. Не виждам никой да е нервозен или под напрежение, защото се опитваме. Това е значим урок за нас и би трябвало да се учим от него”, сподели Юрген Клоп.

Наставникът на Ливърпул приказва и за положението на Мохамед Салах, който пострада през второто полувреме след удар в главата и бе изнесен на носилка.

„ Решението го взеха докторите, като то имаше два разновидността – или го оставяме на терена, или го вадим. Решението бе да го сменяем. Когато влезнахме в съблекалнята, го видяхме да гледа мача на тв приемника, тъй че това е добре. Разбира се, че ще изчакаме обаче, защото той получи тежък удар”, приключи Юрген Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР