Мениджърът на Арсенал Микел Артета подкрепи нападателя Пиер-Емерик Обамеянг преди

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета подкрепи нападателя Пиер-Емерик Обамеянг преди
Коментари Харесай

Артета: Обамеянг знае как да вкарва голове

Мениджърът на Арсенал Микел Артета поддържа нападателя Пиер-Емерик Обамеянг преди утрешното посещение на Манчестър Юнайтед от 14-ия кръг на Висшата лига. Габонският национал няма гол за Арсенал в последните четири мача на тима и означи единствено четири попадения за 12-те си мача досега този сезон.

Според Артета двойката нападатели Обамеянг и Александър Лаказет би трябвало да се приспособяват към измененията във групировката на игра на Арсенал.

"Формата на Обамеянг постоянно ще се свързва с головете, които вкарва. Той прави доста други неща, също така да бележи голове. Очевидно обаче ни би трябвало неговият принос що се отнася до реализирането, тъй като е основен за нашия триумф ", разяснява Микел Артета.

"Показал е, че може да го направи. Но мисля, че в този момент с Лаказет е малко по-различно ", добави още Артета.

⚽ Mikel Arteta has challenged Pierre-Emerick Aubameyang to discover his goalscoring touch ahead of
— Arsenal FC News (@ArsenalFC_fl)
Испанският управител съобщи, че Гранит Джака и Сеад Колашинац няма да са на линия за мача с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд ", само че е оптимист за включването на Букайо Сака.

Артета се изрече одобрително за назначението на Ралф Рангник отпред на Юнайтед.

"Той е измежду най-хубавите при всеки собствен ангажимент, освен в треньорството. Наистина забавна персона за футболния свят, тъй че е забавно предопределение за клуба ", сподели Артета във връзка 63-годишният Рангник, който ще води Манчестър Юнайтед в идващите 6 месеца.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР