Мексико и Европейският съюз постигнаха търговска сделка, която на практика

...
Мексико и Европейският съюз постигнаха търговска сделка, която на практика
Коментари Харесай

ЕС и Мексико премахнаха митата

Мексико и Европейският съюз реализираха комерсиална договорка, която на процедура отстрани митата върху " на практика всички " търговски артикули, търгувани сред страните-членки на съюза и Мексико.

Миналата година Европейски Съюз и Мексико обявиха, че ще ускорят диалозите си по възобновяване на съглашението то 2000 година в миг, в който Съединени американски щати заплашват да наложат спомагателни мита върху стоките от Мексико и да излязат от NAFTA.

 Мексико и Европа подписват ново съглашение за свободна търговия до седмици
Мексико и Европа ще търгуват свободно по нови правила

Те се стремят към отворени пазари и желаят да понижат зависимостта си от Съединени американски щати

Освен неналичието на мита, ще бъдат въведени и по-опростени митнически процедури, които ще допринесат към развиването на европейската промишленост, в това число в браншове като медикаментите, машините и транспортното съоръжение, споделят от Европейската комисия.

Сделката е значима и за Мексико, защото се отваря голям пазар, който може да размени Съединени американски щати или най-малко да понижи зависимостта на страната от него.

Освен това страните от Европейския съюз, в това число български, ще могат да аплайват за публични поръчки в Мексико. " Търговията може и би трябвало да бъде развой, в който и двете страни печелят, и днешното съглашение демонстрира тъкмо това ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. " С него Мексико се причислява към Канада, Япония и Сингапур в растящия лист на сътрудници, които желаят да работят дружно с Европейски Съюз в защитаването на една търговия, основана на обективни и ясни правила ".

От влизането на първото комерсиално съглашение през 2000 година насам, търговията сред Европейски Съюз и Мексико се повишаваше със приблизително 8 % годишно - или общо 148% за целия интервал.

 Мексико усилва минималната заплата и тя отново остава 3 пъти по-ниска от тази в България
Мексико усилва минималната заплата и тя отново остава 3 пъти по-ниска от тази в България

Ниските хонорари притеглят американските компании в страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР