Мексико хвърли бомбата от началото на Мондиал 2018. Ацтеките победиха

...
Мексико хвърли бомбата от началото на Мондиал 2018. Ацтеките победиха
Коментари Харесай

Германия загуби с 0:1 от Мексико на Мондиал 2018

Мексико хвърли бомбата от началото на Мондиал 2018. " Ацтеките " победиха настоящия международен първенец Германия с 1:0 в мач от група " F " на шампионата. Единственото попадение на " Лужники " в Москва бе дело на Ървинг Лозано с 35-ата минута.

Бундестимът изигра неоснователен мач, в който, изключително през второто полувреме, пропусна няколко положителни благоприятни условия за гол. Близо до попадение бяха Тимо Вернер, Томас Мюлер, Тони Кроос и Юлиан Дракслер.

Двата отбора се хвърлиха крепко още от първия съдийски сигнал. Във 2-ата минута Ървинг Лозано се озова на отлична позиция, само че Жером Боатенг в последния миг съумя да блокира удара му. В ответната офанзива удар на Вернер мина около левия непряк дирек на вратата на Мексико.

В шестата минута защитник в зелено блокира Томас Мюлер. Топката се озова в Матс Хумелс, който обаче не съумя да нанесе прекрасен удар и Очоа избави.

В 10-ата минута Ектор Ерера насочи тежък удар, Нойер обаче се намеси и улови. В 14-ата минута немският пазач отрази удар на Чичарито.

Минута по-късно Кимих центрира отдясно, Аяла подведе Салседо, който бе покрай това да си вкара автогол. В 18-ата минута Ернандес получи на отлична позиция в наказателното поле. Нападателят обаче се забави и немската защита се оправи.

В 20-ата минута Вернер получи в наказателното поле, оправи се в неприятелски бранител и стреля от към 14 метра. Очоа обаче не се затрудни и улови. Две минути по-късно вратарят на " ацтеките " избави и удар от далечна отдалеченост на Кроос.

Последваха две неточни удара на Мигел Лаюн по посока на вратата на Германия. В тези минути Мексико бе по-добрият тим и това докара до гол във вратата на Нойер. Кедира сбърка пред противниковото наказателно поле. Играчите в зелено бързо изнесоха топката, Чичарито откри Ървинг Лозано отляво. Крилото проби, финтира Хумелс и с прекрасен удар реалзиира за 0:1.

Отговорът на Бундестима бе незабавен. Тони Кроос удари напречната греда от директен свободен удар.

До края на полувреме международните първенци бяха по-дейният тим, само че не съумяха да затруднят вратата на Мексико.

Втората част стартира с масиран напън на Германия. В първите минути Платенхард и Кимих пробваха удари от далечна отдалеченост, само че не затрудниха Очоа.

В 55-ата минута Йозил продължи към Дракслер наляво, крилото финтира бранител и опита техничен удар в далечния ъгъл, само че Салседо блокира топката. Малко по-късно Чичарито и Вела се озоваха сами против Боатенг, само че първият сбърка с подаването си и офанзивата загуби своята заостреност.

В 65-ата минута Кимих опита удар със задна ножица, само че прати кълбото над вратата. Две минути по-късно Хумелс смъкна топката след центриране от корнер за Вернер, само че нападателят от няколко метра прати топката над вратата.

В 72-ата минута и Марко Ройс се отличи с пропуск. Крилото получи прекрасен пас от Боатенг. Първоначално опита пас към Вернер, топката се върна при него, а крилото с мощен удар я прати над вратата.

В 75-ата минута Кимих пусна към Кроос пред наказателното поле. Халфът бе оставен безусловно самичък и опита удар, който мина около вратата. Малко по-късно германците извършиха късо корнер. Топката попадна в Мюлер. Нападателят стреля от дребен ъгъл, само че Очоа мазета.

Мексико дебнеше на контраофанзива и на два пъти Мигел Лаюн опита удари от далечна отдалеченост, само че и двата пъти топката мина около вратата. В 84-ата минута Кроос шутира отвън наказателното поле, само че Очоа се оправи.

Три минути по-късно Кимих откри Гомес в наказателното поле на чиста позиция, само че нападателят с глава прати топката над вратата. В 89-ата минута Ройс пропусна от дребен ъгъл. Топката стигна до Юлиан Бранд. Младокът опита мощен удар, който мина на сантиметри от гредата.

До края на срещата германците пробваха да затруднят Мексико с изсипани топки, само че по никакъв метод не затрудниха Очоа. По този метод Германия стартира отбраната на купата си с проваляне. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР