Мексиканският президент Андрес Обрадор заяви, че се надява американският му

...
Мексиканският президент Андрес Обрадор заяви, че се надява американският му
Коментари Харесай

Мексико иска от САЩ споделяне на COVID ваксини

Мексиканският президент Андрес Обрадор съобщи, че се надява американският му сътрудник Джо Байдън да се съгласи с настояването на Мексико по отношение на имунизациите против COVID-19, когато двамата проведат виртуална среща по-късно в понеделник, която също евентуално ще обхване имиграцията и търговията . " Ройтерс " през уикенда заяви, че се чака Обрадор да изиска от Байдън шерването на част от доставките на ваксини в Съединени американски щати. Мексико има за цел да се разплати с Вашингтон, откакто фармацевтичните компании изпълнят поръчките си.
 Блинкън акцентира съдействието с Канада и Мексико
Блинкън акцентира съдействието с Канада и Мексико

Но остават нерешени въпроси като енергийни планове и миграция

, че богатите страни съхраняват големи количества ваксини, вместо да ги споделят с по-бедните страни. " Бихме желали да получим отговор на молба, която към този момент сме отправили по отношение на имунизациите ", съобщи президентът по време на конференция, на която разиска срещата на Байдън. " При изискване, че той е на същото мнение, въпросът би трябвало да се прегледа. Трябва да бъдем почетени. " По думите му, имунизациите са доста значими за Мексико.

Мексиканското списание Proceso съобщи, че Обрадор е изискал от Байдън помощ за ваксини през януари. Имиграцията, сигурността, изменението на климата и комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Мексико и Канада също евентуално ще бъдат включени в договарянията, сподели Обрадор.
 Мексико желае заслужено систематизиране на Коронавирус имунизациите
Мексико желае заслужено систематизиране на Коронавирус имунизациите

Три четвърти от първите дози са приложени за жители единствено в 10 страни

Относно натиска за ограничение на противозаконната имиграция, Обрадор съобщи в събота, че желае Байдън да помогне за обезпечаването на разрешителни за работа в Съединени американски щати за мексиканци и централноамериканци, като настоя, че Съединени американски щати се нуждаят от още 600 000 - 800 000 служащи. В понеделник Обрадор съобщи, че желае да реализира съглашение, което обгръща всички типове служащи.

Държавният секретар даде обещание по-задълбочено съдействие с Мексико и Канада в поредност от видеоконферентни диалози, съобщи " Блумбърг ". С сътрудниците си от двете страни той е разгледал въпроси като битката с пандемията на ковид, популяризирането на демократичните полезности и разискването на изменението на климата.

Мексиканският президент Андрес Обрадор се опита да ограничи конкуренцията на държавните компании, като съобщи през октомври, че има намерение да отбрани ползите на държавния производител на нефт Petroleos Mexicanos или Pemex, както и на електрическата компания Comision Federal de Electricidad. Говорител на Държавния департамент, говорейки за нормалните условия за анонимност, сподели, че търговията и вложенията в силата сред Съединени американски щати и Мексико са значими елементи за гарантиране на енергийната сигурност на континента, само че отхвърли да разяснява в допълнение .

Блинкън повтори позицията на администрацията, че Съединени американски щати към момента преразглежда своята политика за миграция и леговище с Мексик о и предизвести хората да не рискуват пътуването да търсят леговище.

за същото бежанците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР