Мексикански официални лица в четвъртък определиха изчезването на 43 студенти

...
Мексикански официални лица в четвъртък определиха изчезването на 43 студенти
Коментари Харесай

Изчезването на 43-та студенти в Мексико било държавно престъпление

Мексикански публични лица в четвъртък дефинираха изгубването на 43 студенти през 2014 година като държавно закононарушение , скрито от държавното управление, в друга неоправдателна оценка на дейностите на предходната администрация във връзка с едно от най-лошите зверства с човешките права в Мексико, заяви " Ройтерс ".

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор даде обещание да разкрие какво се е случило със студентите, които изчезнаха в югозападния град Игуала през септември 2014 година, откакто отхвърли версията на предходното държавно управление за събитията.

Припомняме, че казусът провокира интернационално отвращение от изгубванията и безнаказаността в Мексико и нанесе трайни вреди на администрацията на тогавашния президент Енрике Пеня Нието, изключително откакто интернационалните специалисти по правата на индивида подлагаха на критика формалното следствие като изпълнено с неточности и злоупотреби.

Висшият чиновник по правата на индивида в Мексико, Алехандро Енсинас, сподели на конференция, че присъединяване на държавното управление в изгубването - в това число локални, щатски и федерални чиновници - съставлява " държавно закононарушение ".

Впоследствие последното държавно управление " скри истината за обстоятелствата, промени местопрестъпленията, прикри връзките сред управляващите и незаконна група ".
 Въоръжените сили в Мексико наясно със случая с 43-та изчезнали студенти
Въоръжените сили в Мексико наясно със случая с 43-та изчезнали студенти

Случаят от 2014 година разгневи обществеността, откакто служители на реда се оказаха забъркани

Един от учениците е бил боен осведомител, само че управляващите не са спазили протокола за намиране на изчезнали бойци, означи още Енсинас. Ако бяха създали това, " изгубването и убийството на учениците щяха да бъдат предотвратени ", сподели той.

Въпреки обширните търсения, останките единствено на трима студенти са открити и разпознати, сподели Енсинас.

Семействата на студентите от дълго време показват вяра, че техните близки са оживели, оказвайки напън върху държавното управление в митинги, в които те скандираха " Искаме ги назад живи ".

Енсинас направи публично самопризнание, че студентите не са оживели.

" Няма индикации, че студентите са живи. Всички показания и улики потвърждават, че те са били убити, а телата им - изчезнали, сподели той. Това е тъжна действителност. "

Припомняме, че през март тази година отчет заключи, че въоръжените сили на Мексико са знаели през цялото време , че 43-мата студенти изчезнали през 2014 година, са били отвлечени от незаконни групировки, само че са скрили доказателства, които биха могли да оказват помощ за намирането им.

Много от обвинените, задържани по случая,, че са били измъчвани от полицията или военните.

Мексико от 2006 година е обхванато от серпантина на принуждение, обвързвано с картелите, когато държавното управление стартира интервенция против опиатите с присъединяване на федерални войски. Оттогава са осъществени повече от 340 000 убийства, множеството от които се дължат на борби сред незаконни банди, съгласно публични данни.
 Мексико проверява още веднъж убийството на 43-та студенти
Мексико проверява още веднъж убийството на 43-та студенти

Жертви на наркокартелите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР