Мексиканската пивоварна Групо Модело (Grupo Modelo), произвеждаща един от най-популярните

...
Мексиканската пивоварна Групо Модело (Grupo Modelo), произвеждаща един от най-популярните
Коментари Харесай

Спира се производството на бирата Корона

Мексиканската пивоварна " Групо Модело " (Grupo Modelo), произвеждаща един от най-популярните бирени марки в света - " Корона ", разгласи, че от неделя ще спре краткотрайно да вари и да изнася тази и другите си марки питие в 180 страни.

До това решение се стига, откакто мексиканското държавно управление забрани със заповед активността на всички несъществени производства, измежду които спада и това на бира, като мярка за ограничение разпространяването на ковид. В страната има 1510 случая на инфектирани с Covid-19 и 50 умряли.

" Ако федералното държавно управление счете за уместно да издаде някои уточнения, потвърждаващи бирата като агро-индустриален артикул, в " Групо Модело " сме подготвени да осъществим проект, при който повече от 75 на 100 от чиновниците да работят от вкъщи си и в това време да подсигуряват доставка на бира ", се споделя в изказване на компанията, която е част от най-големия производител на бира в света – групата " Анхойзер-Буш ИнБев " (Anheuser-Busch InBev),притежаваща 11 пивоварни в Мексико.

" Групо Модело " към този момент е почнала да редуцира производството си до равнища, от които при повдигането на възбраната за работа, ще може да възвърне активността си.

Компанията показва също по този начин своята цялостна ангажираност да е част от борбата против вируса SARS-Cov2, добавя се в известието ѝ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР