Мексиканската кухня е глобален феномен, няма точка по света без

...
Мексиканската кухня е глобален феномен, няма точка по света без
Коментари Харесай

Ново място: Machete Mexican Grill

Мексиканската кухня е световен феномен, няма точка по света без мексикански ресторант. Освен че е необикновено вкусна и релативно лесна, исторически тя съумява да всмуква по най-хубав метод разнообразни въздействия - индианско, креолско, испанско, както и американско, африканско и китайско. В същото време, един път напуснала личните си лимити, тя става доста адаптивна, задоволително е да споменем единствено Tex-Mex с разните му производни като New Mexican или Cal-Mex.

Може би най-разпознаваемият народен кулинарен хегемон е такото. Въпреки че по тези земи хората си ядяли царевични тортии, цялостни и завити с месо и фасул от хилядолетия, такото оказва се доста късно, както демонстрира и историята на самата дума. Тя е с испански генезис, само че придобива смисъла на хапка, закуска чак през XIX век, а в мексиканския влиза през ХХ век.

И за какво тъкмо такото? Може би тъй като то демонстрира способността да се адаптираш, без да губиш същността си. То символизира срещата на две могъщи в Мексико обичаи - испанското свинско и индианската царевица. После изобретяването на тако-черупките, които се създават на едро, пътуват елементарно, и се опаковат и съхраняват за дълго време, му отваря новите направления. Остава единствено влизането на салатата айсберг и сиренето
Всичко за Вашата сватба
чедър, с цел да влезе в световното улично обращение. И Machete Mexican Grill е част от него.

Зад новото мексиканско място стоят хора с чести кулинарни изследвания из Мексико, и с към този момент добит опит. Това е екипът на ресторант Takoteka на ул. Шишман. С Machete Mexican Grill те показват чисто уличната и бърза версия на мексиканското.
Реклама
При всички положения тук отиваме при завитите сандвичи. Имаме четири подложки - тако, бурито, кесадия и торта. Основните им пълнежи са идентични: " ал свещеник " е мариновано пиле или свинско. Шишовете се редят на място. (В предишното са били хоризонтални, само че с типичната си адаптивност в кухните последователно се постанова по-практичният отвесен шиш, най-много след идването на ливански емигранти при започване на ХХ век.)
Автор: Цветелина Белутова
Карне асада е телешкият заряд, настрана е този с чоризо, със скариди, а кактус и гъби и beyond meat са веганските разновидности. Всеки тип обвивка (подложка) има разнообразни добавки, като маринован лук, фасул, салса, ананас, авокадо. За по-голям апетит са обособените порции и начосите или картофи със съответните пълнежи. За всичко може да поискате като добавка пържено яйце. Много ми хареса такото със свинско, може би
Всичко за Вашата сватба
поради цялата цапаница и неразбория при яденето им, което автоматизирано го прави по-вкусно.

Хубаво е, че в Machete Mexican Grill всеки миг се чакат няколко типични мексикански бири, само че още по-хубаво е желанието работното време да се удължи до 2 през нощта. Мисля, че няма смисъл да изяснявам за какво. А изборът Machete да е в подлез прави нещо доста потребно - да се даде късмет на софийския подлез да престане да е другото име за нещо мръсно, мрачно и грозно.

Работно време: понеделник - неделя от 12 до 22 ч. В подлез " Галерия ", под " Мост на влюбените "
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Марина Караконова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg