Мексиански лидер на духовна организация, притежаваща милиони долари в западна

...
Мексиански лидер на духовна организация, притежаваща милиони долари в западна
Коментари Харесай

Задържаха ръководител на секта за сексуално насилие

Мексиански водач на духовна организация, притежаваща милиони долари в западна Канада е упрекнат за четири случая на полово посягане.

63-годишният Джон де Рюитър управлява Колежа по интегрирана философия в Едмънтън от десетилетия, заобикаляйки обвиняванията, че управлява фракция.

Представител на Де Рюитър обявиха пред Би Би Си, че той ще се бори против обвиняванията в съда.

" Той ще се върне на работа в колежа тази седмица ", се споделя на уеб страницата на групата.

Полицията в Едмънтън, Алберта, заяви, че е арестувала де Рюитър, който разказва като " мним нравствен лидер " - и му е повдигнала обвиняване за полово посягане над четири дами при разнообразни произшествия в интервала 2012-2020 година

Според известията на полицията де Рюитър е споделил на някои дами, членуващи в неговата група, че " е ориентиран от дух да прави полови дейности с тях и че това ще им даде опция да реализират положение на духовно прояснение ".

Полицията счита, че може да има още жертви, и ги моли да оповестят за това.

Заба Уокър, говорителка на де Рюитър, съобщи в имейл до Би Би Си, че той ще бъде представляван от юрист " и има намерение пламенно да оспори обвиняванията в съда ".

Де Руйтер, чието лично име е Йоханес, е израснал в селските региони на Алберта и е работил като обущар и младши свещеник, преди да развие личното си обучение.

Той се самоописва като " живо олицетворение на истината " и приканва хилядите си предани почитатели да схванат смисъла на живота посредством " разтърсваща почтеност ". Точният брой на почитателите му - някои от които са се преместили от чужбина, с цел да се причислят към общността му - не е явен.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР