Мекиците са традиционна българска вкусна закуска, чиито неустоим аромат ни

...
Мекиците са традиционна българска вкусна закуска, чиито неустоим аромат ни
Коментари Харесай

Най-вкусните мекици – как да ги приготвим така, че да не са мазни

Мекиците са обичайната българска вкусна закуска, чиито неудържим мирис ни връща в детството. Пухкави, меки, топящи се в устата и приготвени извънредно бързо и елементарно, те са желано тестено прелъщение за мнозина. Продуктите, от които се подготвят, са малко и на преференциална цена, което прави мекиците икономични и удачни и за непретенциозен бюджет. Съдържат само 800 гр. брашно, сол, лъжичка сода и кофичка кисело мляко за една доза. Може да добавите и 2 яйца, с цел да станат още по-вкусни.

По отношение на плънката – тя е съгласно усета ви. Разкошни комбинации се получават с обичайните сирене или кашкавал, само че може да се отдадете на въображението и да приготвите сладко лакомство с плънка от шоколад, кокос, ядки, плодови сладка, мед или друго по ваш избор и да поръсите готовото си произведение на кулинарната приятност с пудра захар за лукс. Естествено може да ги приготвите и без плънка, с цел да ви е още по-лесно и в допълнение да предложите към мекицата нещо сладко или нещо соленко.
 Най-бързите мекици без втасване Най-бързите мекици без втасване
Мекичките от край време са една от най-любимите и вкусни закуски. Макар да не се причисляват към здравословните блюда, човек от време н...

Мекиците се подготвят бързо и елементарно може да се научите да ги вършиме. Единственият им минус е, че са доста калорични. Част от калориите могат да бъдат спестени. Голяма част от силата не идва от яйцето или млякото, които влагате като артикули, а от олиото, с което пържите мекиците. По принцип те са леко мазнички и в това е сладостта им за мнозина, само че в случай че желаете да се радвате на тънка талия, хапвайки мекици, може да приложите следните трикове, с цел да се избавите от част от мазнината и да спестите калории, хапвайки вкусно.

Готовите мекици поставете незабавно след свалянето им от тигана върху домакинска хартия. Тя попива идеално част от мазнината, спасявайки ви от непотребни калории.

Традиционната българска ракия е добра компания за тестото за мекици, с цел да не поемат лой при пържете и да не станат мазни. Само забележете – поставят се няколко капки на доза тесто, а не няколко литра.

Бакпулверът, подложен в тестото, също предотвратява поемането на непотребна лой от мекицата по време на пърженето.
 Тези мекички на баба се трансфораха в цялостен ХИТ Тези мекички на баба се трансфораха в цялостен ХИТ
Една от обичаните закуски на редица генерации, това са бабините мекички. Баба прекарваше часове наред над печката и котлоните, а крайния...

Друга хитринка е да пържите мекиците в мощно нагорещено олио, както и в бездънен тиган, с цел да намалите поемането на лой.

Да ви е вкусно!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР