Междусистемната връзка на гръцката и българската газова мрежа чрез 182-километровото

...
Междусистемната връзка на гръцката и българската газова мрежа чрез 182-километровото
Коментари Харесай

Газовата връзка с Гърция оттича за някога през 2021 г.

Междусистемната връзка на гръцката и българската газова мрежа посредством 182-километровото трасе Комотини-Хасково-Стара Загора няма късмет да стане и до края на 2020 година Такива обновени планове разгласи преди време министърът на енергетиката Теменужка Петкова, откакто стана ясно, че планът е мощно обиден от жестоките ограничения против ковид, въведени от държавното управление през март, и няма да стане до октомври 2020 година. Какъвто период тя разгласи предходната есен.

Сега в плана за енергийна тактика на България до 2030 година за тази газова връзка е записано: " Предвижда се реализирането на плана да завърши в синергия с плана ТАР (Трансадриатическия газопровод – б.а.), като до края на 2020 година следва да бъде построена линейната инфраструктура, а през първото полугодие на 2021 година газовата връзка да бъде въведена в комерсиална употреба ".

Всъщност договорът с изпълнителя на градежа на тръбата с потенциал 3 милиарда куб. м годишно – гръцката " Авакс ", изисква работата да завърши до края на април 2021 година Заложеният в договора период обаче бе " съкратен " от министър Петкова, която преди година разгласи, че. Още тогава от плановата компания оповестиха, че с цел да стане това би трябвало в допълнение заплащане, което ще се отрази върху цените за прилагане на бъдещата инфраструктура.

Коронавирус плюс механически аргументи

Ускореното строително обаче освен не се случи, само че има закъснение и оттатък закрепения в договора период – април 2021 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР