Междусистемната газова връзка между България и Гърция е обект със

...
Междусистемната газова връзка между България и Гърция е обект със
Коментари Харесай

Радев: Газовата връзка с Гърция има силно регионално и геополитическо измерение

Междусистемната газова връзка сред България и Гърция е обект със мощно районно и геополитическо измерение. Този обект има и своето голямо значение за реализиране на диверсификация на доставките на газ освен за България, само че и за Централна и Източна Европа. Проектът ще способства и за стабилността на икономическо развиване и за сигурността и независимостта на енергийни доставки.

С тези думи президентът Румен Радев даде началото на срещата на „ Дондуков ” 2 със притежателя и управлението на строителната компания, изграждаща газовата връзка с Гърция и управлението на плановата компания, възложител на градежа, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Президентът даде поръчка, че българската страна е подготвена да сътрудничи за бързото стартиране в употреба на плана и изрази вяра, че останалите довършителни и строително-монтажните действия ще бъдат завършени при цялостна готовност.

В срещата вземат участие също по този начин служебният министър-председател Гълъб Донев, служебният министър на енергетиката Росен Христов и служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР