Междусистемната газова връзка Гърция-България има издадено Разрешително за ползване на

...
Междусистемната газова връзка Гърция-България има издадено Разрешително за ползване на
Коментари Харесай

IGB: Имаме всички разрешения за интерконектора

Междусистемната газова връзка Гърция-България има издадено Разрешително за прилагане на територията на България. Предстои газопроводът да проработи от 1-ви октомври, в първия ден на новата газова година и на отоплителния сезон.

Междусистемната газова връзка Гърция-България получи Разрешение за употреба на територията на Гърция. Това е последната административна стъпка, нужна за легалното въвеждане на интерконектора в употреба на територията на Гърция. По-рано през днешния ден българската страна издаде равностоен документ, който разрешава употреба на оборудването и на българска територия.

След двудневно съвещание на свиканата от ДНСК приемателна комисия за Акт 16, документът беше публикуван в края на деня във вторник, давайки съображение да се издаде и Разрешение за прилагане. Това е последната административна стъпка, нужна за легалното въвеждане на интерконектора в употреба на територията на България. Документът удостоверява, че оборудването е годно за въвеждане в употреба и разрешава начало на комерсиалната активност от 1-ви октомври.

До началото на употреба на оборудването на 1-ви октомври следва българският енергиен регулатор КЕВР да препотвърди към този момент издадения лиценз на компанията като метафоричен оператор, както и Мрежовия и Тарифен кодекс на ICGB. Очаква се това да се случи в петък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР