Международното влияние на китайската столица Пекин се разраства на фона

...
Международното влияние на китайската столица Пекин се разраства на фона
Коментари Харесай

Глобалното влияние на китайската столица се разраства

Международното въздействие на китайската столица Пекин се разраства на фона на напъните ѝ да се трансформира в метрополис от международна класа, сподели нейният кмет Чън Дзинин на конференция тези дни, предава Китайското национално радио.

„ Градът е очевидец на големите исторически промени за миналите 70 години. С усъвършенстваните функционалности на „ четирите центъра ", градът се преобрази ", добави той.

През миналите години Пекин усъвършенства доста качествата си в даването на качествени услуги за огромни и значими национални действия и събития. В същото време увеличи равнището на услугите в културната сфера, като усили броя на библиотеките, музеите, ревютата и изложбите. Пекин е отделил също 6,17% от Брутният вътрешен продукт за научни проучвания. Градът е съдействал с повече от половината от направените огромни пробиви в региона на технологията в Китай, сподели още кметът.

„ Нещо повече, Пекин си завоюва интернационално въздействие с помощта на тези старания ", сподели Чън.

В бизнес бранша, 56 от най-големите 500 компании в света, имат седалище в Пекин.

Пекин е дом на 30 000 задгранични институции и седалище на водещи интернационалните организации като Азиатската банка за инфраструктурни вложения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР