Международният валутен фонд тепърва ще регистрира достатъчен брой банки, които

...
Международният валутен фонд тепърва ще регистрира достатъчен брой банки, които
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Няма значително забавяне в кредитирането

Международният валутен фонд занапред ще записва задоволителен брой банки, които понижават кредитирането и това може да накара Управлението за федерален запас на Съединени американски щати да смени курса с цикъла на повишение на лихвата. Това съобщи ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева в изявление за Си Ен Би Си, представено от Ройтерс.

Липсата на доста закъснение в кредитирането в композиция с устойчивите данни за заетостта в Съединени американски щати, оповестени в петък, могат да доведат до по-нататъшно покачване на лихвите, сподели тя.

" Натискът, дължащ се на нарастването на приходите и равнището на безработица, което продължава да е на доста ниско ниво, значи, че УФР ще би трябвало да резервира курса и може би, съгласно нашата позиция, да направи освен това ", съобщи Кристалина Георгиева.

Тя предвижда, че нивото на безработицата в Съединени американски щати ще надвиши 4 на 100 и ще доближи до 4,5 на 100.

Растежът на броя работни места в Съединени американски щати се е ускорил през май, само че скокът в равнището на безработица до седеммесечен най-много от 3,7 на 100 допуска, че изискванията на пазара на труда са се смекчили.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР