Международният валутен фонд разглежда изменението на климата като основен риск

...
Международният валутен фонд разглежда изменението на климата като основен риск
Коментари Харесай

МВФ: Изменението на климата е основен риск за икономическата и финансовата стабилност

Международният валутен фонд преглежда изменението на климата като главен риск за икономическата и финансовата непоклатимост. Това съобщи през днешния ден ръководещият шеф на МВФ, оповестява Ройтерс. Тя също по този начин очерта проекти на МВФ за подкрепяне на фокусирането върху вложенията в зелени технологии, които да подтикват световния напредък, съобщи БНР.
Кристалина Георгиева съобщи пред срещата на върха за адаптиране към климата, че световният стопански напредък може да се усили с 0,7% през идващите 15 години и може да дадат основани милиони работни места, в случай че въглеродните цени нарастват непрестанно и това докара до разгръщане на вложенията в зелена инфраструктура. " Виждаме изменението на климата като главен риск за икономическата и финансовата непоклатимост и виждаме климатичните ограничения като опция за усилване на растежа, изключително след пандемията, и за генериране на нови зелени работни места “, означи Георгиева. Тя сподели, че МВФ подхваща дейности в четири области, с цел да форсира прехода към нова нисковъглеродна и устойчива на климата стопанска система.
 Кристалина Георгиева: Глобалната стопанска система се възвръща от рецесията, само че има закъснение Кристалина Георгиева: Глобалната стопанска система се възвръща от рецесията, само че има закъснение
Глобалната стопанска система се възвръща от дълбините на коронавирусната рецесия, само че има признаци на закъснение на възходящи подтик в страните...
Кристалина Георгиева съобщи, че фондът ще пусне нова " Таблица за климатичните промени " тази година, с цел да наблюдава икономическото влияние на климатичните опасности и ограниченията, подхванати за тяхното намаляване, което основна стъпка за обезпечаване на нужната смяна. " Устойчивостта на климата е сериозен приоритет ", уточни тя. " Ето за какво го слагаме в основата на това, което вършим, тази и ще прави през идващите години ". Фондът също по този начин включва климатичните фактори в своите годишни стопански оценки на страните, известни също като съвещания по член IV, като се концентрира върху акомодацията в мощно уязвимите страни и ценообразуването на въглерода в оценката си за огромни емитери, сподели Георгиева. В допълнение тя сподели, че МВФ приема засилени стрес проби и стандартизира разкриването на обвързваните с климата опасности за финансовата непоклатимост в своите изследвания във финансовия бранш и уголемява образованието и поддръжката си, с цел да помогне на централните банки и на финансовите министерства да вземат поради климатичните промени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР