Международният валутен фонд очаква леко забавяне на глобалния икономически растеж

...
Международният валутен фонд очаква леко забавяне на глобалния икономически растеж
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: МВФ очаква леко забавяне на глобалния икономически растеж спрямо юлските си прогнози

Международният валутен фонд чака леко закъснение на световния стопански напредък по отношение на юлските си прогнози от 6%, заяви ръководещият шеф Кристалина Георгиева. Тя се включи посредством видео връзка на конференция, проведена от университета „ Бокони “ в Милано, където за следващ път прикани богатите страни да оказват помощ на по-бедните с доставката на ваксини и посредством преотстъпването на новите специфични права на тираж.

Георгиева дефинира разликата в икономическото развиване на обособените страни, натрупването на задължения и инфлацията като „ камъчета в обувката “, които пречат на цялостното възобновяване от пандемията:

" Въпреки че чакаме ценовият напън в множеството страни през 2022 година да намалее, в някои страни с зараждащи и разрастващи се стопански системи той евентуално ще се резервира. Особена паника във връзка с инфлацията провокира повишението на международните цени на питателните артикули с над 30% през миналата година. Заедно с покачването на цените на силата, това оказва спомагателен напън върху по-бедните фамилии ".

Това бе първата обществена изява на Георгиева след обвиняванията за операция на данните в отчета „ Да правиш бизнес “. Нито тя, нито някои от участниците в лекциите засегнаха тематиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР