Международният валутен фонд (МВФ) вероятно ще понижи прогнозите си за

...
Международният валутен фонд (МВФ) вероятно ще понижи прогнозите си за
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Омикрон може да дръпне глобалната икономика надолу

Международният валутен фонд (МВФ) евентуално ще намали прогнозите си за международния стопански напредък поради новия вид на ковид Омикрон. Това съобщи шефът на институцията Кристалина Георгиева на конференцията Reuters Next.

" Нов вид, разпространяващ се бързо, може да подкопае доверието и в този смисъл евентуално ще забележим известно намаляване на октомврийските ни прогнози за световния напредък " , сподели Георгиева, представена от Ройтерс.

През октомври МВФ съобщи, че чака международната стопанска система да нарасне с 5,9% през тази година и с 4,9% през идната.

Откакто предходната седмица за пръв път бе обявено за Омикрон в Южна Африка, в близо 40 страни, а доста държавни управления стегнаха разпоредбите за пътешестване, с цел да се опитат да лимитират предаването ѝ.

Доста въпроси към Омикрон към момента са без отговор. Изследователите настояват, че той може да е взел генетичен материал от различен вирус, може би подобен, който предизвиква елементарна простуда, което би му разрешило по-лесно да избегне отбраната на човешката имунна система.
 МВФ приканва Г-20 да дотира бедните страни с 20 милиарда $ за битка с Коронавирус
МВФ приканва Г-20 да дотира бедните страни с 20 милиарда $ за битка с Коронавирус

Като втори и трети проблем се показват оправянето с дълговата рецесия и постигането на нулеви чисти въглеродни излъчвания

Междувременно на конференцията Кристалина Георгиева разяснява и високата инфлация в Съединени американски щати. По думите ѝ тя би трябвало да бъде преодоляна от политиците, само че мощен ценови напън не се следи еднообразно в целия свят, което разрешава на другите стопански системи да трансформират политиката си със свои лични темпове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР