Международният валутен фонд (МВФ) понижи прогнозата си за растежа на

...
Международният валутен фонд (МВФ) понижи прогнозата си за растежа на
Коментари Харесай

МВФ понижи прогнозата си за растежа на Германия и Франция през 2021 г.

Международният валутен фонд (МВФ) намали прогнозата си за растежа на немската стопанска система през 2021 година от 4,2 на 3,5 %. Това заяви немският новинарски портал " Финанц-нахрихтен ", базирайки се на публични данни от Фонда.

Миналата година брутният вътрешен артикул (БВП) на Германия се сви с 5 на 100. Цифрата е сравнима с рецесията, в която немската стопанска система изпадна през 2008-2009 година.

През 2020 година Германия два пъти вкара строги карантини - първо през март, а по-късно и през ноември. Вторият локдаун към момента е в действие. Правителството харчи десетки милиарди евро за ограничения в поддръжка на бизнеса, напомня ТАСС.

За Франция МВФ предвижда стопански напредък от 5,5 % за тази година. Средносрочният размер на производството там обаче ще остане под предкризисното ниво, а утежняването на резултатите от активността на предприятията и повишаването на безработицата ще се отразят на интензивността, се отбелязва в документа.

Според създателите на отчета, на фона на ограничаващите ограничения, въведени във Франция поради пандемията, Брутният вътрешен продукт се е свил с към 19 % през първата половина на 2020 година. Като цяло се чака предходната година интензивността да е спаднала с към 9 %, предава Българска телеграфна агенция.

МВФ приканва френските управляващи да " продължат пътя на промените за понижаване на структурната безработица ". Според специалистите на Фонда особено внимание би трябвало да се обърне на най-уязвимите групи на пазара на труда, в това число младежите.

Вашингтонската институция чака нивото на безработица във Франция да се увеличи от 8,7 % през 2020 година до 10,4 % в края на настоящата година. Държавният дълг пък ще доближи 117,6 % от Брутният вътрешен продукт през 2021 година след 115,3 % за предходната година, предвижда МВФ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР