Международният валутен фонд (МВФ) няма да отпусне транш на Киев

...
Международният валутен фонд (МВФ) няма да отпусне транш на Киев
Коментари Харесай

МВФ отказа спешна финансова помощ за Украйна

Международният валутен фонд (МВФ) няма да отпусне транш на Киев в границите на програмата за незабавна финансова помощ. Това разгласи украинският финансов министър Сергей Марченко в ефира на телевизия " 1+1 ".

Според него украинските управляващи се надяват да наберат средства благодарение на инструмент за незабавно финансиране.

" Но ще ви кажа отговора на нашите сътрудници от Международния валутен фонд: " Уважаема Украйна, имате стратегия, по тази причина, апелирам, ние сме подготвени да си сътрудничим по тази стратегия. Сега не преглеждаме въпроса за незабавното финансиране за вас ", означи Марченко.

По този метод, добави той, Украйна получила явен отговор, че би трябвало да работи в границите на актуалната стратегия и да извърши нейните условия.

Новата стратегия за поддръжка на Украйна, утвърдена от Управителния съвет на МВФ при започване на юни, планува разпределяне на 5 милиарда $ за година и половина. Киев към този момент е получил първия транш от 2,1 милиарда. Очакваше се, че останалата сума ще бъде преведена на четири вноски от към 700 милиона $: в края на юни, в края на септември и след два прегледа през 2021 година. Както обаче съобщи съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Тимофий Милованов оня ден, нов транш няма да има до края на годината.

Механизмът за бързо финансиране на МВФ е предопределен да дава незабавна помощ на членовете на фонда, той се употребява за финансова поддръжка в подтекста на пандемията COVID-19. Както бе обявено през април от ръководещия шеф на МВФ Кристалина Георгиева, повече от 100 страни са кандидатствали за такава поддръжка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР