Международният валутен фонд (МВФ) е оптимист за световния ръст, но

...
Международният валутен фонд (МВФ) е оптимист за световния ръст, но
Коментари Харесай

Шефът на МВФ предупреди срещу търговския протекционизъм

Международният валутен фонд (МВФ) е оптимист за международния растеж , само че предизвестява за надвиснали тъмни облаци поради понижаване на фискалните тласъци и увеличение на главните лихви.

Това съобщи шефът на фонда Кристин Лагард по време на тирада в Хонконг, представена от " Ройтерс ".

Тя разясни, че главните цели пред световната стопанска система са отбягване на протекционизъм , отбрана против финансов риск и поддържане на дълготраен стопански растеж.

Лагард разяснява международната стопанска система на фона на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, който усилва несигурността в региона на бизнеса и комерсиалните връзки.

" Историята демонстрира, че налагането на ограничавания върху вноса вреди на всеки, изключително на по-бедните консуматори ", акцентира Лагард.

" Не единствено водят до по-скъпи артикули и по-ограничен избор, само че те също пречат на търговията да играе значителната си роля в усилване на продуктивността и разпространяването на нови технологии ", разясни шефът на МВФ.

Според нея най-хубавият метод за справяне със международния дисбаланс е да се употребяват фискални принадлежности или структурни промени. Тя предизвести, че разпоредбите на Световната комерсиална организация са пред риск да бъдат изцяло погазени , което би било " непростителен, групов политически неуспех ".

Лагард посочи, че политиците би трябвало да позволяват разногласията без потреблението на изключителни ограничения.

Реалността през 2018 и 2019 година е, че импулсът в последна сметка ще се забави поради понижаване на фискалните тласъци, увеличение на главните лихви и стягане на финансовите условия.

Нов разбор на фонда демонстрира, че международният дълг е достигнал рекордните 164 трилиона $ , което е с 40% повече от 2007 година Китай е виновна за повече от половината от това нарастване.

Лагард е уверена, че стопанските системи би трябвало да понижат държавния недостиг , да укрепят фискалната рамка и да стартират да понижават държавния дълг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР