Международният трибунал поиска ареста и на руския комисар по правата

...
Международният трибунал поиска ареста и на руския комисар по правата
Коментари Харесай

Международният трибунал поиска ареста и на руския комисар по правата на детето

Международният арбитражен съд изиска ареста и на съветския комисар по правата на детето поради противозаконното депортиране на украински деца.

Международния углавен съд в Хага съобщи, че съжалява за " заканите " против трибунала по отношение на издадената от него заповед за арест на съветския президент Владимир Путин за военни закононарушения. Според нидерландски медии някогашният съветски президент Дмитрий Медведев е приказвал за ориентиране към Хага на хиперзвукова ракета като акт на възмездие за заповедта за арест на Путин.

От Москва обявиха, че е започнало наказателно следствие против прокурора на МНС Карим Хан и няколко съдии поради " противозаконното " решение да се изиска арест на Путин поради войната в Украйна.

Председателството на Асамблеята на страните - страни по Конвенцията, която сплотява 123-те страни членки на МНС, съобщи, че е имало " закани против Международния углавен съд, както и оповестени ограничения против неговия прокурор и съдии ".

" Председателството на асамблеята показва страдание за тези опити да се попречи на интернационалните старания за обезпечаване на отговорност за дейности, които са неразрешени от общото интернационално право ", се споделя в изказването.

Асамблеята " удостоверява непоколебимата си поддръжка за Международния углавен съд ", се споделя в документа.

Международният углавен съд разгласи заповед за арест на Путин за хипотетично нелегално депортиране на украински деца, което е военно закононарушение. Хан съобщи пред Агенция Франс Прес, че броят на хипотетичните депортации " наброява хиляди ".

МНС заяви, че е издал заповед за арест и против Мария Лвова-Белова, комисар на президента на Русия по правата на детето, по сходни обвинявания, съобщи БГНЕС.

Москва още веднъж отхвърли заповедите като " невалидни ".

По данни на Киев след нашествието на 24 февруари 2022 година в Русия са депортирани над 16 000 украински деца, като се твърди, че доста от тях са настанени в институции и приемни фамилии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР