Международният трибунал на ООН по морско право постанови Русия да

...
Международният трибунал на ООН по морско право постанови Русия да
Коментари Харесай

Съд на ООН към Русия: Освободете украинските моряци

Международният арбитражен съд на Организация на обединените нации по морско право постанови Русия да освободи трите украински кораба и 24-мата украински моряци, арестувани предходната година при случая в Керченския пролив, съобщи АП.

Базираният в Хамбург арбитражен съд постанови това по дело, заведено от Украйна през април и бойкотирано от Москва. Според трибунала отсъствието на съветски представители на съвещанието по делото не е причина то да не бъде гледано. Той прикани и двете страни да заобикалят дейности, които могат да доведат до изостряне на обстановката в Керченския пролив.

Три украински военни кораба се пробваха да влязат през ноември предходната година в Керченския пролив (който свързва Азовско с Черно море), само че бяха обстреляни и пленени от съветската брегова защита, а екипажите им - задържани и изправени на съд за нарушаване на границата.

Русия анексира украинския полуостров Крим през 2014 година, като дейностите на съветските управляващи бяха избрани като противозаконни от Украйна и по-голямата част от страните по света, отбелязва Асошиейтед прес.

Руското външно министерство съобщи през днешния ден, че плануваните от Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право процедури за решение на разногласия са неприложими към случая в Керченския пролив, съобщи ТАСС.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР