Международният съюз по биатлон (IBU) обяви нововъведение за предстоящото Световно

...
Международният съюз по биатлон (IBU) обяви нововъведение за предстоящото Световно
Коментари Харесай

IBU обяви нововъведение за Световния шампионат по биатлон в Поклюка

Международният съюз по биатлон (IBU) разгласи изобретение за идното Световно състезание в Поклюка (Словения).

За първи път в историята на шампионатите на планетата в един от най-атрактивните зимни спортове, настоящите международни първенци ще носят златни потници на гърдите си по време на надпреварите, с помощта на което, те ще бъдат елементарно различими от страна на почитатели. Върху тези потници ще бъде изписан и стартовият номер в даденото съревнование на спортистите, а в случай че те са водачи в някое от класиранията за Световната купа, това също ще бъде изобразено на техния потник.

More than 300 athletes from 38 countries
Around 300 hours of live broadcast
New golden bibs for defending champions

The IBU World Championships Biathlon 2021 in are about to start.

Full Press release:
— IBU (@biathlonworld)
В мъжките стартове със златни потници на гърдите ще започва Александър Логинов в спринта, Емилиян Жаклен в преследването и Йоханес Тингес Бьо в всеобщия старт. Световният първенец в самостоятелната дисциплинираност Мартен Фуркад приключи своята спортна кариера в края на предишния сезона и няма да пази златния орден, който завоюва в Антхолц преди 12 месеца.

При дамите със златни потници ще бъдат Марте Олсбу Рьозеланд в спринта и всеобщия старт и Доротея Вирер в преследването и самостоятелната. В отборните стартове Франция ще бъде в златно по време на мъжката щафета, а Норвегия по време на мъжката и двете смесени (единична и обща).

Шампионатът на планетата в Поклюка започва на следващия ден със смесената щафета на 4х7.5 километра, която стартира в 16:00 часа българско време. Заради пандемията от ковид, всички съревнования в Словения ще се проведат без наличието на почитатели край трасето.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР