Международният съдия Мартин Маргаритов бе избран единодушно за най-добър асистент-съдия

...
Международният съдия Мартин Маргаритов бе избран единодушно за най-добър асистент-съдия
Коментари Харесай

Мартин Маргаритов за асистент-рефер №1

Международният арбитър Мартин Маргаритов бе определен единомислещо за най-хубав асистент-съдия на България за 2022-та година, в обичайна ранглиста на Асоциацията на футболните рефери в България и БФС. 33-годишният пловдивчанин, който направи впечатляващ пробив в съдийството по терените у нас и в Европа в екип с Георги Кабаков, бе съвсем непогрешим през цялата минала година, което му донесе справедливо влиятелното отличие, оповестява осведомителна организация „ Темпо Нюз “-
Престижната премия за Мартин идва след отличните му оценки и авторитетно съдийство, които получи в поредност от завързани дуели в Шампионската лига, Лига Европа, в квалификациите, в Лигата на нациите, както и в родния хайлайф, където също се оправя безупречно. Така Мартин остана на процедура без конкуренция за №1 в обичайна ранглиста. Негови подгласници за 2022-та година станаха Мирослав Максимов от Сандански и Мартин Димитров от Шумен, които бяха награден на специфична гала базата на БФС в Бояна.
За Мартин Маргаритов това е четвърто огромно самопризнание в България – дано напомним, че той бе избран за най-перспективен футболен арбитър през 2013-та и за най-хубав и през 2015, 2017 и 2018-та години.
Малко информация от визитката на най-хубавия футболен асистент-рефер на България: Мартин Маргаритов е интернационален арбитър по футбол от 2013 година, когато дружно с Георги Кабаков, пази сполучливо лиценз в два курса и изпити в централата на УЕФА в Нион (Швейцария). Веднага по-късно ФИФА и УЕФА ги слага в международната класация.
От тогава до момента те се показват чудесно и непрекъснато получават влиятелни и авторитетни дежурства зад граница.
Мартин Маргаритов е роден на 8 януари 1988 в Пловдив. Започва да съдийства през 2005 година, на 17-годишна възраст. Дебютира в „ А ” група като помощник през май 2008 год. в Бургас, в мача сред тимовете на „ Черноморец ” и „ Вихрен ” (Сандански).
Има над 200 мача в елита и над 270 в професионалния футбол. Завършил е Медицинския университет в Пловдив, компетентност „ Дентална медицина ” и с изключение на, че работи интензивно като стоматолог, той е и академични учител по спортна медицина.
Син е на известния професор по спорт проф. доктор Веселин Маргаритов, зам. – ректор на Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “.
Много изненадващо, само че предвид на няколко издънки в родния хайлайф, Георги Кабаков остана на второ място в класацията за най-хубав управляващ арбитър на България за 2022-та година. 45-годишният деец от Шумен Станислав Тодоров измъкна премията, отдолу под носа на двамата пловдивчани Георги Кабаков и Радослав Гидженов, които останаха негови подгласници.
Кабаков е единственият ни интернационален рефер от първа категория в ранглистата на УЕФА и резервира този си статут и напролет.
Гидженов пък бе определен за интернационален съдия от Нова година, като смени в ранглистата Ивайло Стоянов от Петрич.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР