Международният параолимпийски комитет (IPC) ще отдаде почит към починалия световноизвестен

...
Международният параолимпийски комитет (IPC) ще отдаде почит към починалия световноизвестен
Коментари Харесай

Международният параолимпийски комитет ще почете Стивън Хокинг при закриването на Пьонгчанг 2018

Международният параолимпийски комитет (IPC) ще отдаде респект към умрелия знаменит академик Стивън Хокинг по време на закриването на параолимпийските игри в Пьонгчанг в понеделник. Това ще стане посредством речта на президента на организацията Андрю Парсънс.

Потвърждението пристигна от медийния шеф на IPC Крейг Спенс, който още веднъж уточни огромния физик като образец за ентусиазъм за всички хора с увреждания. " Той откри решения за всички трудности, сложени пред него ", сподели Спенс.

" Понякога в обществото има неверно схващане, че да имаш увреждане е неприятна дума и значи, че не можеш да направиш нещо. Но Стивън Хокинг обърна това (възприятие) наобратно и сподели, че въпреки и със заболяване, той въпреки всичко може да се развива в полето на своята работа ", уточни Спенс.

В деня на гибелта на Хокинг президентът на комитета Парсънс дефинира учения за извънреден човек. " В параолимпийското придвижване постоянно споделяме, че параспортистите виждат провокациите като опция да вършат нещата по друг метод. Макар да не беше параспортист, Хокинг направи тъкмо това, намирайки новаторски решения за превъзмогване на уврежданията си, и продължи основополагащата си работа като водещ физик ", съобщи Парсънс.

Президентът на IPC изрази преди два дни " безконечна благодарност " за присъединяване на огромния академик в церемонията по откриването на параолимпийските игри в Лондон през 2012 година " Той сподели, че параолимпийските трансформират усещанията на хората по света и с помощта на вдъхновяващата му работа ние знаем доста повече за света, в който живеем през днешния ден. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР