Международният музикален фестивал Моцартови празници“ в Правец ще се проведе

...
Международният музикален фестивал Моцартови празници“ в Правец ще се проведе
Коментари Харесай

XIV фестивал Моцартови празници“ ще се проведе в памет на Христина Ангелакова

Международният музикален фестивал „ Моцартови празници “ в Правец ще се организира от 12 до 15 юли. Организаторите посвещават тазгодишното XIV-о издание на паметта на великата българска оперна певица Христина Ангелакова – дълготраен артистичен шеф и незабравим самоотвержен подстрекател на „ Моцартовите празници “.

По нейна концепция и тази година ще бъдат представени неповторими музикално-сценични постановки, новаторски жанрово разнообразни продукции, показващи българските достижения на различните видове изкуства в истинска симбиоза с класическата музика.Опера и балет с кукли, нетрадиционно показване на класиката – запазена марка на фестивала, стратегии за деца и възрастни, музика, танц и поезия с присъединяване на одобрени имена от международните музикални подиуми, театралния афиш, млади гении и още доста приятни прекарвания за многобройните почитатели на фестивала предстоят в моцартовите дни през месец юли в Правец. Основен участник тази година е съставът на Старозагорската опера, придружен от Държавния куклен театър-Стара Загора и Академичния цирк „ Балкански “.

В XIV-ото издание на „ Моцартови празници “ има и нов оперен воин – марионетката.За първи път у нас ще гостува Марионетната опера на Линдау, Германия. Във всяко издание на фестивала, уредниците непроменяемо подчиняват събитията от фестивалната стратегия на своя патрон В. А. Моцарт, като по традиция включват и забележителни годишнини, които световната общественост отбелязва през настоящата година.През 2018 се празнуват 160 години от рождението на Джакомо Пучини, 200 години от рождението на Шарл Гуно, 100 години от рождението на Ленард Бърнстейн и 120 години от рождението на Джордж Гершуин.

Международният музикален фестивал „ Моцартови празници ” в Правец, който се провеждапод патронажа на Министъра на културата на Република България Боил Банов, ще бъде публично открит на 12 юли от 20 часа със спектакъла на операта „ Вълшебната флейта “ от Моцарт, режисура на Марионетната опера на Линдау, Германия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР