Международният , който се провежда в сръбският град Ниш, тази

...
Международният , който се провежда в сръбският град Ниш, тази
Коментари Харесай

Над 90 концерта на 10 сцени са подготвили организаторите на Nisville jazz fest

Международният , който се организира в сръбският град Ниш, тази година включва над 90 концерта на 10 подиуми , а в програмата му е включен джаз-театър, както и джаз за деца. Ще има 600 реализатори и се чакат към 150 хиляди гости , което е много самоуверено на фона на пандемията.

“Това ще е може би последният огромен фестивал за сезона, преди още веднъж да се вкарат някакви рестрикции. Празникът тече ”, споделя Цветан Цветанов - музикален редактор в стратегия “Христо Ботев ”.

Nisville стартира преди 27 години като сценичен фестивал , само че джазът е театърът са били постоянно свързани и по тази причина не е изненада, че малко по малко прераства в джаз фестивал и фестивал на изкуствата, тъй като има и кино, и всевъзможни по-малки подиуми и разрешава фестивалът да тече и в отвън фестивално време, споделя Цветан Цветанов.

“Фестивалът Nisville е по-дълъг, той продължава 10-тина дни, само че формалната стратегия е в последните 4 дни , когато са и огромните имена в джаза. Главната сцена е откритие на този фестивал и е сцена близнак - две подиуми еквивалентни една на друга, с цел да може, когато едната група свърши, другата да стартира незабавно след 6 минути, а не след дълго пренареждане ”, изяснява той.

Организаторите на джаз фестивалът в Ниш постоянно са следяли и постоянно е имало най-малко по една сериозна българска джаз групировка, а от време на време и по 3-4 обединения. Тази година българските джаз музиканти от Spectrum са българската нишка, която свързва джаз фестивала в Банско и този в Ниш. 

Чуйте повече за връзката сред джаз фестивалите в Ниш и в Банско в диалога на Ива Дойчинова с Цветан Цветанов от Ниш и Лили Големинова от Банско.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР