Международният кинофестивал във Венеция, който се провежда за 75-и път,

...
Международният кинофестивал във Венеция, който се провежда за 75-и път,
Коментари Харесай

Кинофестивалът във Венеция бе открит с филм за Нил Армстронг

Международният кинофестивал във Венеция, който се организира за 75-и път, бе открит нощес с тържествена гала, на която бе връчен почетния " Златен лъв " за принос в киноизкуството. Тази година той отиде при английската актриса Ванеса Редгрейв, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Getty Images/Guliver
Режисьорът Гийермо дел Торо, който предходната година завоюва премия " Златен лъв " и " Оскар " за най-хубав филм с " Формата на водата ", тази година се завърна във Венеция като ръководител на журито.

Да открие фестивала имаше достойнството премиерната лента на американския режисьор Деймиън Шазел " Първият човек ", разказваща за живота на първия човек стъпил на Луната - Нийл Армстронг (1930-2012). В неговите обувки влиза чаровният Райън Гослинг. Шазел и Гослинг работят за пръв път дружно след огромния триумф на " Ла Ла Ленд ", вкойто още веднъж Гослинг бе в основната роля.

Гослинг разкри, че е взимал уроци по хвърчене поради фотосите на " Първият човек, с цел да може да влезе в съзнанието на инженера и тестови водач на премиерата на продукцията, с която беше открит филмовия фестивал във Венеция.

Ryan signing autographs at the #FirstMan screening @ 75th Venice Film Festival #venezia75 pic.twitter.com/n6PqqCs2EE
— Ryan Gosling Page (@PageGosling) August 29, 2018
" Знаех че това, което би трябвало да направя, е да се науча да хвърча. Нийл е можел да лети, преди да се научи да кара. Но не след дълго, когато инструкторът ми подреди да подкарам самолета взех решение, че " това е ужасна концепция ", сподели артистът пред кореспонденти. " Има причина, заради която Нийл Армстронг е съдбоносен да бъде един от най-хубавите водачи на всички времена, а аз да не съм ".
Шазел, който е полуфранцузин и полуканадец споделя, че астронавтите са универсални герои.
" Когато за пръв път видях Джемини, помислих, че това е единствено част от галактически транспортен съд, само че това беше всичко, което са имали. Исках да уловя какъв брой ужасяващо е възприятието да бродиш в празното пространство, летейки в тенекия ", показа Деймиън.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР