Международният фестивал за улични изкуства 6Fest се завръща с второ

...
Международният фестивал за улични изкуства 6Fest се завръща с второ
Коментари Харесай

Международният фестивал 6Fest превръща Габрово в столица на уличните изкуства

Международният фестивал за улични изкуства 6Fest се завръща с второ издание на 18, 19 и 20 май в Габрово. За втора поредна година упоритостта на фестивала е да трансформира столицата на хумора Габрово в столица на уличните изкуства.

Артисти от България и чужбина ще показват циркови представления, светлинен карнавален церемониал, марионетно шоу, рискови каскади и други с вход свободен.

Международният фестивал за градски изкуства и благополучие 6Fest още веднъж ще се организира редом с обичайния Карнавал на Габрово.

Повечето от събитията на 18 и 19 май ще бъдат в централната градска част на Габрово – пешеходната улица „ Радецка “ и градската градина, известна като Градинката с мечето.

От Унгария в Габрово идва групата за актуален цирк „ Firebirds “, взела участие в огромни фестивали като Sziget festival в Будапеща и Burning Man festival в Съединени американски щати. На 6Fest в Габрово унгарците ще гостуват с шоуто на кокили „ Stilt Walkers “ и цирковото шоу “Steam On ” - притежател на премия от Kremnice Gagy Festival.

Георги Гъделев и Театрална компания „ Соулмейд “ ще зарадват габровци и гостите на града с марионетното шоу „ Кабаре на конци “.

Една от най-успешните модерни циркови обединения в България „ Цирк де ла Люлин “ идват в Габрово с посетител актьора от Венецуела Диего Контрерас. Техничният акробат се занимава с цирк от 15-годишна възраст. В представленията си Диего употребява въздушни воали, трапец, обръч, летящ трапец, китайски стълб и още доста.

За първи път в Габрово 6Fest провежда Gabrovo Free Tour – безвъзмезден тур по маршрут в центъра на Габрово, разкриващ пред искащите тайните истории, места и събития на Габрово.

За първи път на фестивал у нас и за първи път в Габрово 6Fest ще показа „ Предизвикателството на гибелта на Худини “. Уникалната каскада от летящ балон ще бъде изпълнена от Българския Худини - габровският илюзионист Йордан Белев от „ Куик Хендс Проджект “. Невижданата каскада ще се случи на стадион „ Априлов “ в Габрово на 19 май.

Кулминацията на 6Fest 2018 ще бъде светлинен карнавален церемониал на Театър на огъня и сенките “Fireter ”. Закриващото фестивално събитие е на 20 май вечерта на централния площад „ Възраждане “ в Габрово. По бул. „ Априлов “ ще премине огромна светеща апаратура, задвижвана от актьори със светещи карнавални костюми на кокили. Парадът ще приключи с огнено шоу и фойерверки.

Всички събития от Международния фестивал за градски изкуства и благополучие 6Fest са с вход свободен. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР