Международният фестивал на военните духови оркестри даде началото на честванията

...
Международният фестивал на военните духови оркестри даде началото на честванията
Коментари Харесай

Международен фестивал на военните духови оркестри във Велико Търново

Международният фестивал на военните духови оркестри даде началото на честванията за 115-ата годишнина от оповестяването на независимостта във Велико Търново. В града за първи път в страната засвирва боен оркестър при приемането на Търновската конституция.

110 музиканти под пагон от Белгия и България вземат участие в 16-ото издание на интернационалния фестивал на военните оркестри във Велико Търново.  

Мисията на военните оркестри през днешния ден е да повдигат бойния дух на армията и да поддържат патриотизма в обществото, съобщи началникът на Националния боен университет бригаден военачалник Иван Маламов, който откри фестивала: 

" Когато военните духови оркестри засвирят, те демонстрират духа на нашата страна, демонстрират мъжеството и силата, с които ние сме постигнали тази страна, тъй като, в случай че няма България, няма да има нито един от нас “. 

За българските военни музиканти е горделивост да носим военната униформа и да музицираме за нашата татковина, сподели за БНР подполковник Ради Радев, основен диригент на Българската войска и шеф на Гвардейския внушителен духов оркестър: 

" Българският боен музикант в своята 140-годишна история постоянно е защитавал и изграждал както българската музикална просвета, по този начин и престижа на българската войска “. 

По обявата работи: Радмила Попова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg