Международнияt фестивал на хвърчилата стартира днес във Варна, припомня Moreto.netТази

...
Международнияt фестивал на хвърчилата стартира днес във Варна, припомня Moreto.netТази
Коментари Харесай

Уникални хвърчила днес и утре ще изпъстрят небето над Варна

Международнияt фестивал на хвърчилата започва през днешния ден във Варна, напомня Moreto.net

Тази година фестивалът ще означи седмата си годишнина и ще се организира на 17 и 18 август, обичайно - на плаж Аспарухово.

Основен акцент на фестивала са демонстрациите на интернационалните кайт клубове, които показват своите неповторими модели хвърчила, постоянно достигащи впечатляващи размери, надпреварите с управляеми модели хвърчила и детските работилници, където децата ще изявяват гениите си и ще се забавляват.

От 10.00 до 17.00 ч. през оповестените фестивални дни професионалните клубове на участниците ще демонстрират най-новите си творения, в това число атрактивните за децата обемни модели на разнообразни животни – мече, тигър, октопод, калинки и доста други. Очакваме да станем очевидци и на майсторско ръководство на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят доста бързо и разказват комплицирани фигури в небето. Парадът ще бъде придружен от приятна музика и други занимания за дребни и огромни.

Верни на своята екологична идея, уредниците са поканили деятели от WWF – България, които ще показват идеята си за запазване на живота в морето и застрашените водни жители. Те ще дойдат с същинско рибарско корабче с просветителни игри на борда и надуваема есетра в действителен размер – цели 5 метра.

Тъй като мотото на Международен фестивал на хвърчилата - Варна 2019, е „ Не на пластмасовите боклуци! “, на всички посетители на фестивала ще бъде предоставяна вода, свободна от опаковка за еднократна приложимост.

Тази година в събитието ще се включат демонстратори и майстори на хвърчилата от пет страни – България, Турция, Хърватия, Естония и Украйна, а проявата във Варна ще бъде последвани от демонстрации на хвърчила в Приморско (21 -22 август, плаж Приморско) и Синеморец (24 – 25 август, плаж Велека). По този метод фестивалът ще обхване три разнообразни местоположения на българското Черноморие и ще продължи цели 9 дни. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР