Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми се провежда като

...
Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми се провежда като
Коментари Харесай

Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми - от 8 до 11 септември във Варна

Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми се организира като биенале, а в годините сред две конкурсни издания на Фестивала уредниците сервират на вниманието на обществеността своята Есенна академия.

Изданието през 2022 година идва след невиждана за последните години международна пандемия. Световната зараза от корона вирус и следствията за обществото от нея са главния фокус на Есенната академия. Епидемията промени живота на всеки човек, по тази причина и мотото тази година се трансформира на „ Хуманизъм и взаимност при рецесии “ .

Есенната академия се организира от 8 до 11 септември във Варна под патронажа на вицепрезидента на Република България.

Селекция от документални и игрални кино заглавия, изследващи задълбочено най-наболелите проблеми на съвременността и провокациите пред обществото, породени от здравни и филантропични рецесии, са заложени в програмата на Академията. Ще забележим по какъв начин червенокръстките организации подкрепят уязвими групи от хора в изискванията на пандемия.

Важен акцент на Академията е провежданият в нейните рамки спорен конгрес, където заложените и от екрана, и най-много от самото общество тематики в общия фокус „ ХУМАНИЗЪМ И СОЛИДАРНОСТ ПРИ КРИЗИ “, се разискват от изявени дейци на Червения кръст и седмото изкуство, от водещи в своята област медици, социолози, психолози, публицисти и общественици, от публиката.

Дискусионният конгрес в тазгодишното издание на Академията ще се организира в Радио Варна и ще бъде предаван напълно онлайн .

Своите разбори и гледни точки за това по какъв начин пандемията промени живота на актуалното общество ще показват доктор Цветеслава Гълъбова - народен специалист по психиатрия на Българския лекарски съюз; Татяна Дончева - държавник, юрист; проф. Иво Христов – лекар по социология на правото; Иван Гарелов - кореспондент и над 20 години водещ на предаването " Панорама " ; Валерия Велева - публицист притежател на премията " Черноризец Храбър " ; проф. Асена Сербезова - Председател на Българския фармацевтичен съюз; проф. Бенджамин Голдбърг - Доктор от Университета в Питсбърг (САЩ); проф. Веселина Раева – учител по театрална тирада и актьорско майсторство в НАТФИЗ „ Кр. Сарафов ”, Националната музикална академия „ Панчо Владигеров ” и Нов български университет; доц.д-р Харалан Александров - член на Института за взаимоотношения сред хората и на настоятелството на Институт " Отворено общество " - София. Зрителите могат да зададат своите въпроси към лекторите в обществените мрежи на Фестивала.

Програмата за фестивала.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР