Международният фестивал Мартенски музикални дни“ продължава да поднася творчески изненади

...
Международният фестивал Мартенски музикални дни“ продължава да поднася творчески изненади
Коментари Харесай

Концерт на струнен квартет Микеланджело“ в Русе

Международният фестивал „ Мартенски музикални дни “ продължава да сервира креативен изненади на своята аудитория. Утре вечер е концертът на квартет Микеланджело, в който участватмузиканти от България, Румъния, Русия, Японияи Швеция.

Главен провинен за идния концерт е пианистката Пламена Мангова. Редовен посетител на фестивала, тя всяка година продължава търсенията си в полето на опита - с ново звучене и с нови музиканти. Програмата, която ще извърши, е напълно под знака на типичен творби, основани за струнен квартет и пиано.

Публиката ще чуе Йозеф Хайдн и клавирните кнартети на Цезар Франк и Антонин Дворжак.
Пламена Мангова, пианист: Аз ужасно доста обичам клавирните квартети и клавирните квинтети. Защото считам, че там има феноменално написана музика. „ Съкровищница ”. Всяко едно от творбите, написани за тези сформира, са напълно феноменални. И по тази причина да работи човек със тези музиканти е някакъв подарък, който не на всеки се случва.
Партньори на Пламена Мангова ще са цигуларката Михаела Мартин, виолистката Нобуко Имаи, цигуларят Даниел Аспарух и ръководителят на групата Франс Фелмерсон.

Франс Хелмерсон, виолончелист: Всеки член на нашата група има независима солистична кариера. В този формат свирим от 2002 година. Това е нашето леговище от естествената и работа. Като човек, който цялостен живот свири на струнен инструмент, не мога да си показва, че един инструменталист не би трябвало да свири в сходни обединения. Те го развиват и карат да върви напред.
Концертът на Струнен квартет „ Микеланджело “ и Пламена Мангова ще е на следващия ден вечер от 19 часа на огромна сцена в Доходното здание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР