Международният ден на жената води началото си от движение за

...
Международният ден на жената води началото си от движение за
Коментари Харесай

Ваня Григорова припомни генезиса на Международния ден на жената и разкри за какво се борят днес

" Международният ден на дамата води началото си от придвижване за извоюване на трудови права. През 1908 година 15000 дами стачкуват в Ню Йорк с претенции за понижаване на работния ден, повишение на заплащането и гледище да имат право да гласоподават. Социалистическата партия в Съединени американски щати афишира 8 март за народен ден на дамите.
Идеята денят да се разгласи и празнува като интернационален идва от Клара Цеткин - болшевик и герой за правата на дамите.
 Отново: Сълзотворен газ против протест за правата на дамите в Истанбул Отново: Сълзотворен газ против протест за правата на дамите в Истанбул
Истанбулската полиция употребява сълзотворен газ против участнички в осмомартенска проява в Международния ден на дамата, заяви Агенция Франс Прес,...
Благодарение на тези дами през днешния ден имаме право да гласуваме, 8 часов работен ден, право на майчинство и прочие Тези наши права към този момент се ерозират от подчинените на частните бизнес ползи политически елити.
От тази година имаме " право " да работим по 300 часа изключително. От тази година ще могат да ни постановат сумирано работно време 12 месеца в годината ", във Facebook.
" Междувременно историята се манипулира. Ако забравиш по какъв начин са извоювани правата, които имаш, скоро ще ги загубиш. Не бива да забравяме.
Хиляди шивачки стачкуват в Съединени американски щати с претенции за понижаване на работния ден, повишение на заплащането, право да гласоподават. Десетки хиляди шивачки и шивачи у нас са тежко експлоатирани, би трябвало да извършват неизпълними правила, закрепени от работодателите, получават хонорари под минималната работна заплата.
 София се включи в интернационален митинг в отбрана на правата на дамите София се включи в интернационален митинг в отбрана на правата на дамите
Столичани се включиха в световната самодейност Women’s March Global, която желае равни права за дамите, като излязоха на кротичък прот...
Някои не мълчат. Но техният немски началник е доста по-силно чут от държавното управление с малоумните му, експлоататорски претенции, в сравнение с те. Въпреки че ясно обясняваме какви са проблемите.
С пояснения не става. Как? Или по пътя на парламентарното посланичество, или както преди повече от век - с пердах.
Честит 8 март! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР