Международните операции на банката придобиват все по-голямо значение © Lucas

...
Международните операции на банката придобиват все по-голямо значение © Lucas
Коментари Харесай

Citigroup надмина очакванията на анализаторите

Международните интервенции на банката получават все по-голямо значение

© Lucas Jackson Още по тематиката
JPMorgan Chase регистрира положително първо тримесечие

Оперативната облага на банката е повишена с 35%
17 апр 2018
Отнесени от борсовия ураган

Корекцията на интернационалните борсови пазари сви доходността на взаимните фондове в България
13 апр 2018
HSBC ще употребява изкуствен интелект против прането на пари

AI за пресяване на големи количества данни също предлага опция за икономисване на пари
11 апр 2018 Финансовите резултати на Citigroup през първото тримесечие надминаха упованията на анализаторите. Силното показване на банката през първото тримесечие на годината се дължи значително на растежа от 7% в приходите от потребителското банкиране, където Citigroup заема лидерски позиции в Съединени американски щати, оповестява Reuters.

Наред с това високата пазарна волатилност и по-големият брой на финансовите интервенции през първите три месеца на годината са разрешили на банката да осъществя съществени облаги от търговия с финансови принадлежности, като акциите са неоспорим водач в това отношение с растеж от 38% на годишна база.

Единственото едва звено на банката, както и при конкурентната й JPMorgan Chase, остава това за капиталово банкиране, чиито доходи са намалели с 10%. Този спад оказа съществено въздействие върху акциите на двете банки заради огромната значимост, която вложителите отдават на бизнеса. В резултат на това акциите на Citigroup поевтиняха с 3% след публикуването на финансовите резултати.

Финансовите резултати C Quotes by TradingView Приходите на Citigroup за тримесечието са достигнали 18.87 милиарда $, което съставлява растеж от към 3% по отношение на същия интервал на предходната година, когато са били 17.50 милиарда $. Нетната облага за интервала е 4.62 милиарда $, което съставлява растеж от 13% на годишна база. Цялостното показване на банката също остава положително. Разходите за активността на Citigroup са нарастнали с 2%, което е довело до растеж на оперативната й облага.

Благоприятно въздействие върху чистата облага е оказала и данъчната промяна на президента Доналд Тръмп, като данъчните разноски на банката са намалели с 23% на годишна база, достигайки 1.44 милиарда $.

Характерно за доклада на Citigroup e възходящото значение на интернационалните й интервенции. Приходите от активността на банката в Европа, Африка и Близкия изток (EMEA) са нарастнали с 11%, до момента в който тези в Съединени американски щати остават непроменени. Особено огромна роля придобива и Азия, където приходите са нарастнали с 18%, надминавайки тези в EMEA.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР