Международните кредитори се съобразяват с искането на украинското правителство и

...
Международните кредитори се съобразяват с искането на украинското правителство и
Коментари Харесай

Кредиторите на Украйна отлагат плащания на държавни облигации

Международните кредитори се преценяват с настояването на украинското държавно управление и опрощават лихвените заплащания и падежите за интервал от две години, написа Der Standart.

Причината е, че след близо 6 месеца бойни дейности плануваният срив на украинската стопанска система за 2022 година наближава 45 % .
 Нов пакет от финансова помощ за Украйна
Нов пакет от финансова помощ за Украйна

Световната банка отпуска $4,5 милиарда

Това постанова Украйна да разчита на финансовата поддръжка на западните си съдружници. Инвестиционните компании BlackRock, Fidelity International, Amia Capital и Gemsstock, наред с други задграничните кредитори на Украйна утвърдиха двугодишен мораториум върху заплащанията по облигации .

Става дума за сума от близо 20 милиарда $ . Така към този момент не се постанова да бъдат обслужвани вземанията по 13 държавни облигации с общ размер от близо 20 милиарда $.

Някои от най-големите капиталови фондове в света се съгласиха да дадат пролонгация на Киев, откакто това бе направено от Съединените щати, Англия и други държави-кредиторки. Украинските управляващи се надяват мораториумът върху заплащанията по външния дълг да спестят на страната 5 милиарда $ през идващите 24 месеца.
 Европейска комисия готви нов пакет от финансова помощ за Украйна
Европейска комисия готви нов пакет от финансова помощ за Украйна

Средствата ще са задоволителни за неотложните потребности на страната за два месеца

Министърът на финансите Сергий Марченко уточни, че двегодишното съглашение с кредиторите за заледяване на заплащанията по външния дълг, което е на стойност от близо 20 милиарда $, е доказателство, че вложителите желаят да поддържат Киев .

Така неговото министерство щ е успее да посрещне потребностите на държавния бюджет на страната по време на войната - с помощта на солидарността с Украйна, проявена от частните вложители и общественият бранш.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР