Международните инвеститори се отдръпват от българския пазар на бизнес имоти,

...
Международните инвеститори се отдръпват от българския пазар на бизнес имоти,
Коментари Харесай

Чуждестранните инвеститори се отдръпват от българския пазар на бизнес имоти

Международните вложители се отдръпват от българския пазар на бизнес парцели, демонстрират данните на една от огромните организации в сектора. Като аргументи се показват високите цени и неналичието на огромни планове , оповестява БНР.

Силният капиталов интерес към бизнес парцелите през 2017 година докара до растеж в цените и до реализирането на покупко-продажби за повече от един милиард евро.

Покачването в цените обаче не беше обусловено от увеличено търсене, а от оптимистичните упования на пазара. Затова размерите, реализирани тогава, надали ще се повторят скоро, разясняват специалистите.

Успоредно с навлизането на главния мотор на пазара през предходната година – южноафриканските фондове, от страната се отдръпват западноевропейските вложители, сочат още анализаторите. Конкурентите на България – Румъния и Унгария, оферират по-добро съответствие сред цена и рентабилност. В съпоставяне с България тези пазари оферират по-ниски равнища на рентабилност, само че надлежно при по-добри лихви за финансиране и по-нисък риск.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР