Международни инвеститори са убедени, че премахването на расистките прояви на

...
Международни инвеститори са убедени, че премахването на расистките прояви на
Коментари Харесай

Уолстрийт с план за изкореняване на футболния расизъм в Италия

Международни вложители са уверени, че премахването на расистките прояви на италиански футболни почитатели ще увеличи пазарната оценка на италианската висша лига. Изкореняването на расизма ще помогне да се усили цената на рекламните права на лигата, както и на самите клубове. Изграждането на по-добри игрища и основаването на по-добри контакти с почитателите по време на мачовете също ще качи качеството на продукта.

Сред запалянковците е американският милиардер Пол Сингър, чиято компания за частни капитали "Елиът мениджмънт корп. " купи преди две години футболния клуб "Милан ". (Бел. ред. - сдружения като "Елиът " получават подценени активи, оздравяват ги и ги продават на печалба). Друг американски милиардер - Дан Фридкин, който е ръководител и основен изпълнителен шеф на "Фридкин груп " - разгласи на 6 август, че се е съгласил да купи "Рома ". Ръководството на италианската "Серия А " пък работи с консултанти по прегледа на офертите за придобиване на дялове в лигата - развой, който притегля интереса на огромен кръг от световни компании за частни капитали. Сред тях са "Бейн кепитъл ", "Адвент интърнешънъл ", "Синвен " и "Си Ви Си кепитъл партнърс ". Потенциалните вложители правят оценка "Серия А " на 13 милиарда евро.

От десетилетия чернокожи футболни суперзвезди като Джордж Уеа, Пол Погба и Самюел Ето'о, са правили кариера в Италия. Междувременно, от началото на 2019-а са били регистрирани минимум 20 всеобщи прояви на расизъм против играчите от негърски генезис в италианския футбол, в това число маймунски викове, от страна на почитателите, по публична статистика на мрежата Fare, която се бори с дискриминирането в спорта. Числото е по-високо от която и да било друга висша европейска лига.

През последните пет месеца "Серия А " работи с италианската антирасистка организация UNAR по "стратегия, която да се ползва съответно през сезон 2020/2021-а ", осведоми в имейл представител на лигата. Той прибавя, че е открит и специфичен офис за битка с всички форми на дискриминация.

Лошото положение на някои стнадиони също предизвика "неуважение ", показва изпълнителният шеф на "Милан " - Иван Гадзидис - някогашен началник на британския футболен клуб "Арсенал ". Гадзидзис показва триумфите на британската висша лига, която от гнездо на хулигани през 80-е години на предишния век се е трансформирала в една от най-привлекателните в Европа. Това е станало частично с помощта на вложенията в инфраструктурата и измененията в разпоредбите на срещите, които притеглят цели фамилии на футболните мачове.

Важна стъпка по "облагородяването " на италианската "Серия А " ще е да се наберат по-високи предложения за телевизионни права. Например, британската висша лига е спечелила към 3.5 милиарда евро от права за лъчение на мачовете за сезон 2018-2019-а. Докато в Италия сумата е била едвам 1.5 милиарда евро, демонстрира годишният отчет за футболните финанси на "Делойт ", оповестен през юни.

"Серия А " има по-висок търговски капацитет, само че интернационалният й бранд е "разяден от расизъм ", разяснява Яник Рамке, който упражнява контрол върху бизнеса по разпространяване в Onefootball - цифрова платформа, излъчваща срещите от италианската трета дивизия.

Гадзидис обаче е уверен, че интернационалните вложители, които "кръжат " към италианския футбол, правят оценка огромното преимущество и благоприятни условия на футболната мощ на страната паралелно с подцененото й положение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР