Международната търговска камара „Пътят на коприната“ може да предостави експертна

...
Международната търговска камара „Пътят на коприната“ може да предостави експертна
Коментари Харесай

Китайци ще обучават наши компании за програмата Един пояс, един път

Международната комерсиална камара „ Пътят на коприната “ може да даде експертна помощ на български компании за кандидатстване за финансиране или възползване от опциите на самодейността „ Един пояс, веднъж “. Това стана ясно по време на среща на заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев с Жан-Гий Карие, Изпълнителен ръководител камарата и ръководената от него делегация. В срещата присъединяване взе и ръководителят на БТПП Цветан Симеонов.

„ Един пояс, един път” (Belt and Road Initiative) е икономическо-стратегически план, чиято цел е свързване на Китай с пазарите в Азия, Африка и Близкия изток, и Европа. В края на 2014 година Китай разгласи основаването на фонд „ Път на коприната “, в който взе участие с 40 милиарда $. Ние можем да насочим и подпомогнем фирмите, които имат интерес и капацитет да работят в границите на самодейността, уточни Жан-Гий Карие, представен от Министерството на стопанската система. По думите му те са на посещаване за изследване на евентуални български компании, а на място интензивно си партнират с Българската търговско-промишлена палата, които са и техен член.

„ Изминалата година бе доста значима за връзките сред България и Китай, като страната ни семейства редица значими събития както за двустранните ни връзки по този начин и в границите на многостранното партньорство “, уточни Александър Манолев. Той подчертава, че редица български компании имат интерес и опция да осъществят износ за азиатската страна в хранително-вкусовата индустрия, производството на вино, козметика и други Акцент в изявлението на икономическият заместник-министър бе и капиталовия интерес от Китай към нашата страна като акцентира, че изключително атрактивни са автомобилния бранш, осведомителните и информационните технологии, машиностроенето и други

Международната комерсиална камара може да помогне и за излизането на български компании на фондовата борса в Хонконг, стана ясно по време на срещата. Страните се договориха да продължат партньорство и да набележат дружно съответни сфери и планове, по които да си партнират.

Международната комерсиална камара „ Пътят на коприната “ (SRCIC) е главно формирана от национални търговски камари на страните от самодейността. Това е първата транснационална бизнес конфедерация. В момента SRCIC има 129 членове от 77 страни, в това число държавни и районни търговски камари и милиони свързани предприятия. SRCIC служи като мост, свързващ предприятията и държавните управления, като обезпечава кооперативна платформа сред бизнес асоциациите и членовете ѝ. От основаването си през декември 2015 година SRCIC е била хазаин на редица конференции, интернационалните визити и презентации, в границите на самодейността.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР