Международната рейтингова агенция я Standard & Poor`s потвърди кредитния рейтинг

...
Международната рейтингова агенция я Standard & Poor`s потвърди кредитния рейтинг
Коментари Харесай

Потвърдиха добрия кредитен рейтинг на София, перспективата е положителна

Международната рейтингова организация я Standard & Poor`s удостовери кредитния рейтинг на българската столица София BB+ с позитивна вероятност.

" Очакваме, че град София ще продължи да демонстрира солидни оперативни резултати и високи парични равнища, само че номиналният дълг леко ще се усили през 2018-2019 година, когато по-големите финансови планове се ускорят ", се споделя в известието на рейтинговата организация.

Позитивната вероятност продължава да отразява вероятностите за България.

Standard & Poor`s чака коефициентът на ликвидността да е добър и в идващите 12 месеца. Като позитивен се акцентира фактът, че парите, с които оперира Столична община, са над 3 пъти повече от заплащанията по дълга й.

София има ясна тактика да се промотира като капиталова дестинация и цифрова столица, което се отразява и на положителното положение на града, регистрират от рейтинговата организация.

От S&P са на мнение, че могат да се употребяват по-пълноценно законовите пълномощия на общината да покачва приходите.

" Положителната оценка на рейтинговата организация за София е самопризнание за положителната работа на общинската администрация, финансовата непоклатимост и високото равнище на лични доходи на Столична община ", написа във Фейсбук зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов.

Икономиката на София е по-силна от междинната за страната, само че по предписание община не може да има по-висок кредитен рейтинг от този на страната. Затова дълготрайният рейтинг продължава да е ВВ+ с позитивна вероятност, изясняват от организацията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР