Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния кредитен рейтинг

...
Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния кредитен рейтинг
Коментари Харесай

S&P Global вдигна кредитния рейтинг на София

Международната рейтингова организация S&P Global Ratings увеличи дълготрайния кредитен рейтинг на София от 'BBB- на 'BBB с позитивна вероятност, оповестиха от Столична община.

Според анализаторите от S&P Global Ratings, след миналите локални избори в ръководството на София има последователност, която ще обезпечи по-нататъшната финансова непоклатимост и поддържаната висока ликвидност. Международната кредитна организация чака Столична община да продължи да обезпечава високото равнище на лични доходи, както до момента.

София се причисли към градовете с капиталови рейтинги през декември 2017 година

Повишението на рейтинга на столицата става няколко дни, откакто беше нараснал кредитния рейтинг на България. Според разпоредбите на S&P Global Ratings, градът не може да има по-висока оценка от тази на страната си.

Премиерът Борисов също разгласи положителната вест при започване на държавното съвещание. Той подсети, че също така, интернационалната рейтингова организация е повишила кредитния рейтинг и на България и уточни, че тази оценка е подарък за критиците на държавното управление и ГЕРБ.

„ Това са най-хубавите отговори на най-голямата международна кредитна организация, която прави оценка градовете и София от през днешния ден има най-високия рейтинг на всички столици на Балканите. Това им го подаряваме на нашите критици. Когато те реализиран такива резултати, държавното управление и страната да имат най-високия рейтинг на Балканите, а и спрямо Русия, Турция и Унгария, а столицата ни да е преди всичко измежду всички останали, тогава още по-внимателно ще им слушаме сериозните бележки. Но чак тогава “, добави още Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР