Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди днес кредитния рейтинг

...
Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди днес кредитния рейтинг
Коментари Харесай

S&P потвърди кредитния рейтинг на Китай

Международната рейтингова организация S&P Global Ratings удостовери през днешния ден кредитния рейтинг на Китай на равнище А+/А-1, акцентирайки като съображение за решението си плануваните промени и вероятностите за напредък, осведомят Ройтерс и ТАСС.

Рейтинговата организация удостовери също по този начин вероятността за страната като " постоянна ", акцентирайки, че Китай ще поддържа растежа на брутния си вътрешен артикул и по-добрите фискални резултати през идните три до четири години.

S&P отбелязва, че може да вдигне кредитния рейтинг, в случай че растежът на кредитирането се забави доста и се задържи под равнищата, регистрирани сега. Рейтингът на Пекин обаче може да бъде намален, в случай че организацията регистрира по-голяма възможност да бъде позволен по-значителен напредък на кредитирането.

Агенцията предвижда, че растежът на китайската стопанска система ще остане мощен и покрай 6 % или повече най-малко до 2020 година.

Миналата година S&P намали дълготрайния кредитен рейтинг на Китай поради увеличаващия се риск от бързо струпване на задължения в китайската стопанска система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР