Международната рейтингова агенция Moody`s потвърди суверенния кредитен рейтинг на САЩ

...
Международната рейтингова агенция Moody`s потвърди суверенния кредитен рейтинг на САЩ
Коментари Харесай

Moody's запази кредитния рейтинг на САЩ на максимално ниво

Международната рейтингова организация Moody`s удостовери суверенния кредитен рейтинг на Съединени американски щати на най-високото му ниво Ааа (лат. букви) със постоянна прогноза.

" Потвърждаването на рейтинга Ааа (лат. букви) на Съединени американски щати отразява изключителната икономическа мощ на страната, доста висока надеждност на институтите и резистентност при възможни кредитни шокове по отношение на неповторимата роля на щатския $ и пазара на акции в Съединени американски щати в международната финансова система ", се показва в официалното съобщение на Moody`s.

Основание за стабилната прогноза, съгласно специалистите на Moody`s, е многостранният и динамичен темперамент, а също и високата конкурентоспособност на американската стопанска система.

В началото на седмицата частният институт Conference Board разгласи, че неговият показател за потребителското доверие на американците е повишен до 128,7 пункта през април по отношение на 127,0 пункта през март. През февруари бе регистрирано равнище от 130,0 пункта, което бе най-високото ниво на индикатора от ноември 2000 година.

Индексът на института регистрира оценката на потребителите за настоящото положение на стопанската система и упованията им за идващите шест месеца.

Засилването на доверието допуска, че стопанската система ще продължи да нараства със постоянен ритъм през идните месеци, уточни експертката от Conference Board Лин Франко.

Усещането на потребителите за икономическите условия сега се е подобрило, като бизнес средата и трудовият пазар получават позитивна оценка.

Според анализатори усилването на доверието отразява мощния трудов пазар в Съединени американски щати, където безработицата е на 17-годишен най-малко, както и данъчните понижения за 1,5 трилиона $, утвърдени от Вашингтон през декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР