Международната рейтингова агенция Фич (Fitch) може да понижи кредитния рейтинг

...
Международната рейтингова агенция Фич (Fitch) може да понижи кредитния рейтинг
Коментари Харесай

Кредитният рейтинг на Великобритания под въпрос

Международната рейтингова организация Фич (Fitch) може да намали кредитния рейтинг на Англия, който сега е на ниво АА, съобщи Агенция Франс Прес, представена от " Монитор ".

Причината е възходящата неустановеност към договарянията сред Англия и Европейски Съюз по излизането на Лондон от Евросъюза идващия месец.

Агенцията реши през днешния ден да сложи под " негативно " наблюдаване дълготрайния дълг на страната, очаквайки окончателните резултати от договарянията сред Лондон и Брюксел. Това сочи възможна опция за намаление на настоящия кредитен рейтинг.

Фич ще вземе решението по рейтинга, когато се запознае с изискванията по " развода ". Агенцията планува да разгласи оценката си на 26 април.

Вчера английският министър председател Тереза Мей имаше градивни договаряния в Брюксел, търсейки отстъпки по договорката за Брекзита от скептичния Европейски Съюз.

Изтича времето, в което Мей може да получи утвърждение за проектите си от английските депутати преди периода 29 март.

Британската стопанска система ще бъде наранена от това по какъв начин ще бъде организиран Брекзит, показва Фич.

Икономическият напредък се е забавил до 0,2 % през четвъртото тримесечие по отношение на 0,6 на 100 предходното тримесечие.

Така действителният напредък за 2018 година е 1,4 %, отбелязва Фич.

Ако Англия излезе от Европейски Съюз без съглашение за търговията, границата и други въпроси, страната е изправена пред риск от криза, която по мярка може да бъде съотносима с рецесията от началото на 90-те, когато английският БВП се намали с 2 % за шест тримесечия, отбелязва организацията.

Фич показва, че за момента приема, че Брекзит без съглашение ще бъде избегнат, а брутният вътрешен артикул ще нарасне с 1,6 % тази година и 1,8 % през 2020 година.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР